18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Μην επιμένετε κύριε Λο. Δεν είστε δισεκατομμυριούχος»

Ειδήσεις Ελλάδα

“Εδώ και χρόνια, ο Κάλβιν Λο παρουσιάζεται  ως ένας παγκοσμίου φήμης δισεκατομμυριούχος-χρηματοδότης-φιλάνθρωπος από το Χονγκ Κονγκ με μια συλλογή παγκόσμιας κλάσης από σαμπάνια, σπίτια σε τρεις ηπείρους, έναν στόλο εξωτικών supercars και επενδύσεις σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και μια ομάδα F1. Μεγάλη ιστορία – κρίμα που είναι (κυρίως) μυθοπλασία”.

Με την εισαγωγή αυτή, το Forbes παρουσιάζει τις απελπισμένες απόπειρες του Διευθύνοντα Σύμβουλου της RE Lee International,  εταιρείας ασφαλίσεων ζωής, να μπει στην λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2020 τουλάχιστον επτά άτομα έχουν επικοινωνήσει με 11 διαφορετικούς ρεπόρτερ του Forbes, για να εγγυηθούν  τη φήμη και τον πλούτο του.

Αρχικά το Forbes δεν πήρε τίποτα από όλα αυτά πολύ σοβαρά. Ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων προσπαθούν να πλαστογραφήσουν τη λίστα  με τους  Δισεκατομμυριούχους κάθε χρόνο, και με την πρώτη ματιά ο Lo δεν φαινόταν αρκετά πλούσιος. Η RE Lee International δεν ήταν πολύ γνωστή στο Χονγκ Κονγκ, όπου το Forbes διατηρεί ένα συντακτικό γραφείο έξι ατόμων και το να βγάζει δισεκατομμύρια από τη μεταπώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων φαινόταν τραβηγμένο.

Δισεκατομμυριούχος…επί πληρωμή

Ωστόσο, η προβολή ήταν επίμονη και καθώς περνούσε ο καιρός, μια σειρά από σημαντικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αφιερώματα αποκαλώντας τον Λο δισεκατομμυριούχο, αναδεικνύοντας τις απόψεις του επί παντός επιστητού, από τη σαμπάνια μέχρι τα κρυπτονομίσματα. Πολλές από αυτά ανέφεραν το Forbes ως πηγή, ενώ εκπρόσωπος του Λο τους έστειλε email ισχυριζόμενος ότι ήταν στο Forbes  – Λίστα δισεκατομμυριούχων. Ένα άρθρο μάλιστα είχε δημοσιευτεί στον ιστότοπο του Forbes Middle East, μιας από τις ανεξάρτητες εκδόσεις  με άδεια χρήσης, που τον αποκαλούσε δισεκατομμυριούχο.

Μετά από έρευνα, αυτό το “άρθρο” αποδείχθηκε ότι ήταν πληρωμένη διαφήμιση και “κατέβηκε”.

« Ο Lo δεν έχει μπει ποτέ στη λίστα και έχει φτάσει η ώρα να μπει ένα τέλος» αναφέρει το Forbes.

H λίστα με τα ψέματα

-Ο Λο παρουσιάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της RE Lee International, «του μεγαλύτερου μεσίτου ασφαλίσεων ζωής στον κόσμο» με περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ασφάλιστρα, και ως ιδρυτής της RE Lee Capital, διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων με περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα… με το δελτίο τύπου.

-Περιγράφηκε ως επενδυτής με σπουδές στο Χάρβαρντ που πλήρωσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, μέσω του προσωπικού του επενδυτικού σχήματος, RE Lee Octagon, για να αγοράσει το ξενοδοχείο Mandarin Oriental πέντε αστέρων στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.

– Ένας φιλάνθρωπος που ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

-ιδιοκτήτης μισής ντουζίνας σπιτιών σε όλο τον κόσμο

-Ο μεγαλύτερος επενδυτής και συλλέκτης σαμπανιών στην Ασία και ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες ιδιωτικού αεροσκάφους Gulfstream G650 στην Ασία.

-Επενδυτής στη θρυλική ομάδα αγώνων της Williams Formula 1.

Τι έδειξε η έρευνα του Forbes

-Οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν. Άλλα είναι ξεκάθαρα ψέματα. 

-Δεν έχει μερίδιο στην αγωνιστική ομάδα της F1. Δεν είναι ιδιοκτήτης του Mandarin Oriental, Taipei.

-Τα σπίτια του, με βάση τις διευθύνσεις που έδωσε, ανήκουν είτε στους γονείς του είτε σε άλλα άτομα.

-Το Harvard Business School δεν έχει κανένα ιστορικό αποφοίτησης με το όνομα Κάλβιν Λο.

-Ούτε το φιλανθρωπικό του ίδρυμα ούτε η RE Lee Octagon φαίνεται να υπάρχουν και η RE Lee Capital διευκρίνισε ότι, ενώ ο “Λο είναι στην πραγματικότητα γιος ενός μη εκτελεστικού επενδυτή μετοχών στην εταιρεία, η συμμετοχή της μητέρας του Ρεγκίνα Λι στην επιχείρηση (είναι η πρόεδρός της), δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως συσχέτιση μεταξύ του κ. Lo και της εταιρείας μας».

-Η RE Lee Capital επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία κοντά στα υποτιθέμενα 8 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βαθιά προβληματισμένος για τις “επιπολαιότητες”

Αφού ο Λο ενημερώθηκε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2023 ένας από τους εκπροσώπους του, έστειλε τον Απρίλιο email εκ μερους  του σύμβουλου του Λο που έλεγε ότι ήταν “βαθιά προβληματισμένος από την αδιαφορία του Forbes για τα οικονομικά επιτεύγματα του κ. Lo”

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνέχισε με την…καταγγελία ότι οι “επιπόλαιες ερωτήσεις έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της λίστας”.

Το σημείωμα κατέληγε λέγοντας ότι, συμπτωματικά, ο Λο θα δειπνούσε με “τον πρόεδρο της Integrated Whale, του fund που κατέχει το Forbes”- και θα φρόντιζε να του θέσει το ζήτημα. Δεν υπήρξε δείπνο τον Απρίλιο με τους ιδιοκτήτες του Forbes, αλλά ο Λο πράγματι μίλησε με την Integrated Whale – μήνες αργότερα.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα, το Forbes σχολιάζει: 

“Πάντως φαίνεται  να δυσκολεύεται να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά από εκείνη την ανταλλαγή emails, πάλι ένας από τους εκπροσώπους τύπου, προσφέρθηκε να κανονίσει μια συνέντευξη για να συζητήσει τις φιλοδοξίες του για την F1.

Λίγες εβδομάδες μετά επικοινώνησε ξανά με μια νέα πρόταση: να συζητήσει την “επέκταση των ασφαλιστικών του επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη”.

Τελικά, μόλις κοινοποιήσαμε τα συμπεράσματά μας στον Λο συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν είναι δισεκατομμυριούχος, αυτός ισχυρίστηκε ότι έχασε το ενδιαφέρον του.

“Ο κ. Λο εκφράζει την επιθυμία του να εξαιρεθεί από τις λίστες πλούτου που δημοσιεύει το Forbes”, έγραψε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών του, “Επιπλέον, θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να γράφεται ο,τιδήποτε για τον ίδιο στο Forbes”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό