22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Μην ανυπομονείτε» λέει σε όσους πιέζουν για στοιχεία που να «δείχνουν» Χαμάς στο Αλ Σίφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το Ισραήλ να δέχεται έντονες πιέσεις για να προσκομίσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ότι το νοσοκομείο Αλ Σίφα ήταν κέντρο διοίκησης της Χαμάς, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων υπερασπίστηκε τα ευρήματά του σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής “Όλοι ρωτούν, εντάξει, μπήκατε στο Σίφα, πού είναι το μεγάλο αρχηγείο; Πού είναι τα γραφεία του κ. Σινουάρ;” … ανέφερε ο συνταγματάρχης Richard Hecht, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Χαμάς και εμπνευστή του σχεδίου της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου Γιαχία Σινουάρ. “Αυτό θα πάρει χρόνο”.

Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι “Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα πλήξουν στόχους της Χαμάς όπου και αν τους βρουν, ακόμη και στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας. Θα γίνει οπουδήποτε υπάρχει η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του νότου» της Λωρίδας, είπε ο υποναύαρχος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα γίνει κατά τη στιγμή, τον τόπο και τις συνθήκες που θα είναι καλύτερες για τον στρατό», πρόσθεσε.

Ωστόσο και σήμερα χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατευθύνονται με τα πόδια προς τη νότια Γάζα, για να σωθούν όπως δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες που συλλέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής από την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar.

Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων φαίνεται σταματημένος σε μια διασταύρωση, γεγονός που υποδηλώνει ένα σημείο ελέγχου ή κάποιο άλλο σημείο συμφόρησης.

Η συρροή τους προς τον νότο, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αποκλείουν επιχειρήσεις και σε αυτήν την περιοχή, αυξάνει την επισφάλεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό