22 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Με Jeep Renegade Ηybrid… στην περιπέτεια της διπλανής πόρτας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλήθεια, δεν ξέρω πόσοι από την παρέα, είχατε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, σε κάποιο από τα πολλά σημεία της νύφης του Θερμαϊκού, τα οποία όντως αποδεικνύονται ειδυλλιακά! Ένα σημείο που μπορείτε να επισκεφτείτε και να απολαύσετε μια μίνι απόδραση της διπλανής πόρτας, είναι η λίμνη Τριαδίου, η οποία είναι προσανατολισμένη στην είσοδο του κόλπου και μπορεί να διακρίνει κανείς τον ορίζοντα που διαγράφεται ονειρικά, σαν ένας πίνακας ζωγραφικής. Τελειώνοντας την εργασία μου, έξω από τον σταθμό μας, περίμενε υπομονετικά το νέο αθόρυβο υβριδικό παρακαλώ Renegade , με τον αστείρευτο και περιπετειώδη χαρακτήρα του, το οποίο, αν και δικίνητο…. Ξεχωρίζει! Είναι κάποια πράγματα τα οποία φτιάχνουν ευχάριστα την διάθεση όλων μας ιδιαίτερα όταν φεύγουμε από τον χώρο εργασίας μας, και αναζητούμε κάτι εύκολο και γρήγορο να φτιάξει την διάθεσή μας. Κάπως έτσι και εγώ, άνοιξα την πόρτα του νέου υβριδικού Renegade , και έβαλα πορεία για το κοντινό Τριάδι, το οποίο ήταν στον δρόμο μου.

Τόσο η ομαλή κύλιση του Renegade, όσο και το προηγμένο σύστημα μετάδοσης e- hybrid, κάνουν την διαφορά στην οδήγηση, το οποίο, αποτελεί γνήσιο μοντέλο της ιστορικής μάρκας, έστω και με κίνηση στους 2τροχούς. Το φθινόπωρο, κάποιες φορές, βιαζόμαστε να φτάσουμε λίγο πιο σβέλτα στον προορισμό μας, ιδιαίτερα όταν πάμε να απολαύσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης ή εξάσκησης, που συνάδουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Είναι και αυτοί οι εσωτερικοί του χώροι οι οποίοι ευνοούν την εναλλακτική μετακίνηση καθώς έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν άνεση και να δίνουν όλες τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις στον οδηγό και τα συναισθήματά του. Λίγο μετά τα νεκροταφεία του Τριαδίου, ενός μικρού χωριού που ήταν κάποτε, του νομού Θεσσαλονίκης, το τερέν αλλάζει και ο ανυποψίαστος οδηγός εισέρχεται μέσα σε μια περιοχή όπου η θέα του όρους Χορτιάτη είναι εμφανής και κυριαρχεί στο οπτικό πεδίο του οδηγού! Έκανα check- in στην τοποθεσία που βρισκόμουν μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας Uconnect πατώντας επάνω στην touch οθόνη των 8,4″ η οποία χάρις την ιδιαίτερα υψηλή της ανάλυση, εμφάνισε το ακριβές σημείο που βρισκόμουν.

Ο κακοτράχαλος χωματόδρομος με ανάγκασε να κινηθώ με 10 χλμ την ώρα απολαμβάνοντας την ηρεμία του συστήματος e-creeping το οποίο επιτρέπει στο Renagate e-hybrid, να κινείται αθόρυβα καθώς ο οδηγός δεν πατάει το πεντάλ του φρένου! Κάπως έτσι μόνο που την στιγμή εκείνη απολάμβανα τις μυρωδιές της φύσης οδηγώντας με ανοιχτά παράθυρα, και χωρίς να ρυπαίνω το περιβάλλον. Ίσως αυτή η «νέα οδηγική απόλαυση» αποτελεί αντίδοτο στην εναλλαγή των συναισθημάτων ενός ανθρώπου, που καθημερινά πολιορκούν το μυαλό του χιλιάδες, έγνοιες! H λίμνη Τριαδίου, αποτελεί ακόμη μία άγνωστη τοποθεσία για πολύ κόσμο! Θυμάμαι πριν από 40 χρόνια όταν τότε ως λιλιπούτειος πρόσκοπος, πεζοπορούσαμε στα πέριξ, τα οποία ήταν καταπράσινα και οδηγούσαν στις κορυφές του όρους Χορτιάτη. Από εδώ πάνω κανείς, αγναντεύει τα απέναντι παράλια από τα οποία ξεχωρίζουν τόσο το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος, όσο και τα Πιέρια όρη, με τις κοντινές στην Θεσσαλονίκη ακτές τους. Από εδώ, αν απλώσεις το χέρι σου, έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να «πιάσεις» τα πάντα!

Μια σύντομη και χαρτογραφημένη περιπατητική διαδρομή η οποία εν μέρει κάποτε ανοίχτηκε από αναβάτες του motocross, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες φίλους της φύσης οι οποίοι σε καθημερινή βάση, απολαμβάνουν τις κρυμμένες ομορφιές που περιβάλλουν το ανάγλυφο τερέν της λίμνης. Αυτός ο εναλλακτικός φορτιστής «ανθρώπινων μπαταριών», είναι ανεξάντλητος και φροντίζει για την ψυχική μας υγεία! Κάπως έτσι όμως φορτίζει και η τεχνολογία της Jeep®, τις 48v μπαταρίες που κινούν τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15kw, ο οποίος κάνει την διαφορά στην κίνηση, όταν κανείς προσεγγίζει περιοχές όπως τη μικρή Λίμνη Τριαδίου. Κατηφορίζοντας, το σύστημα φόρτισης φροντίζει να αποθηκεύσει αποθέματα ενέργειας προκειμένου το Renegade e-Hybrid, να χρησιμοποιήσει «κάπου αλλού».

Μόλις βγήκα στον ανοιχτό δρόμο, απόλαυσα το περίγραμμα των κορυφών του Χορτιάτη, ενός όρους, το οποίο είναι κοντά στην πόλη και χαρίζει πολύτιμες καθαρές ανάσες στον επισκέπτη του! Πάτησα βαθιά το γκάζι στο Renegade, και ο νέος 1,5 turbo κινητήρας βενζίνης ανταποκρίθηκε, χρησιμοποιώντας τα 130 άλογα που αποδίδει στο έπακρο. Αισθάνθηκα, ελεύθερος, και γεμάτος ενέργεια, που κατάφερα να πραγματοποιήσω μια απόδραση στην περιπέτεια… της Διπλανής πόρτας! Το νέο Renegade Hybrid , μπορεί να το αποκτήσει κανείς αν δαπανήσει 33.500€,προκειμένου σε καθημερινή βάση να έχει δυνατότητα μιας εναλλακτικής απόδρασης σε έναν κόσμο… που φορτίζει ψυχικές μπαταρίες.

Tου Παντελή Τζερτζεβέλη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό