18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με carbon-αλουνιμένιες ζάντες τα N μοντέλα της Hyundai

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Dymag και την Hankuk Carbon και θα προσφέρει carbon-αλουμινένιες ζάντες σε όλα τα N μοντέλα της. Οι ζάντες που διαθέτουν εξωτερικό μέρος από carbon και σφυρήλατο αλουμινένιο κεντρικό τμήμα, ζυγίζουν 40 με 50% λιγότερο από τις αντίστοιχες ζάντες αλουμινίου ίδιου μεγέθους.

Σύμφωνα με την Hyundai, εκτός από ελαφρύτερες, οι συγκεκριμένες ζάντες είναι επίσης πιο άκαμπτες και πιο ανθεκτικές, ενώ μειώνουν την αδράνεια κύλισης. Οι ζάντες θα προσφέρονται από διάσταση 18″ έως 25″.

Η Dymag επισημαίνει ότι αυτές οι υβριδικές ζάντες πλεονεκτούν σε σχέση με τις ζάντες που είναι κατασκευασμένες εξ’ολοκλήρου από carbon, επειδή το κεντρικό κομμάτι, που μπορεί να κατασκευαστεί είτε από αλουμίνιο είτε από μαγνήσιο, διευκολύνει την κατασκευή διαφορετικών σχεδίων, ενώ μειώνει το κόστος ανακατασκευής.

Η στεφάνη από ανθρακονήματα λέγεται επίσης ότι μειώνει τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και σκληρότητας (NVH), ενώ η μικρότερη μη αναρτημένη μάζα βελτιώνει τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Ερωτηματικό παραμένει το πόσο θα κοστολογήσει η Hyundai τις συγκεκριμένες ζάντες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό