23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με το Golf GTI 380, η VW γιορτάζει την κατάργηση του χειροκίνητου κιβωτίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να δώσει στο χειροκίνητο κιβώτιο έναν άξιο αποχαιρετισμό (ή τουλάχιστον έναν αποχαιρετισμό), η Volkswagen παρουσίασε μια ειδική έκδοση: το Golf GTI 380.
Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία είχε ανακοινώσει πριν λίγες εβδομάδες ότι καταργεί τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο στο Golf, με τη νέα αυτή έκδοση του θρυλικού της μοντέλου να αποτίνει φόρο τιμής στο χειροκίνητο σασμάν.

Το Golf GTI 380 ξεχωρίζει από τις ζάντες 19 ιντσών του Golf R 20th Anniversary Edition, οι οποίες είναι βαμμένες σε μια μαύρη, γυαλιστερή απόχρωση. Στο ίδιο χρώμα είναι επίσης βαμμένη η οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, δημιουργώντας αντίθεση σε σχέση με τις χαρακτηριστικές, κόκκινες λεπτομέρειες που φέρουν τα GTI μοντέλα της VW.

Από πλευράς χρωμάτων, η ειδική έκδοση του Golf GTI προσφέρεται στο αποκλειστικό Graphite Grey Metallic, το Atlantic Blue Metallic, το Deep Black Pearl, το Kings Red Metallic, το Moonstone Grey, το Opal White Pearl και το Reflex Silver Metallic.
Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχει ο κλασικός λεβιές του κιβωτίου με σχήμα του παραπέμπει σε μπαλάκι του γκολφ, με τις επενδύσεις να είναι είτε υφασμάτινες (Scalepaper Plaid), είτε δερμάτινες (Vienna).

Μηχανικά, κάτω από το καπό του Golf 380 GTI υπάρχει ο 2-λιτρος turbo τετρακύλινδρος EA888 κινητήρας, απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής, που συνδυάζεται -drum roll, please- με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ωστόσο, διαθέσιμο θα είναι και το 7τάχυτο DSG, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό