18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με την Κ-19 στον τελικό του Σούπερ Καπ πριν τον Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της, η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε πως στον τελικό του Σούπερ Καπ, απέναντι στην Γαλατασαράι (07/04, 21:30), θα αγωνιστεί με την Κ-19 του συλλόγου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ημερομηνία του αγώνα, που πέφτει πολύ κοντά με το ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό (11/04), για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου, ενώ στις 10 ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στα προημιτελικά του Conference League αντιδρά στο γεγονός ότι δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής, ενώ δεν ήταν σύμφωνη με τη διεξαγωγή του αγώνα την προσεχή Κυριακή. Μάλιστα, η γενική συνέλευση τη Φενέρμπαχτσε εξουσιοδότησε την ομάδα να παίξει με την Κ-19, κάτι που, τελικά, θα πραγματοποιηθεί.

Θυμίζουμε πως η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε τις ποινές για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ και τιμώρησε την δεύτερη με 6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μόλις δύο ποδοσφαιριστές της επικείμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού θα απουσιάσουν από ματς της ομάδας τους!

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε, που τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική (στο τουρκικό πρωτάθλημα) είναι οι Τζέισον Ουστερβόλντε και Ιρφάν Τσαν Εγκριμπαγιάτ, ενώ ο Οσάγι Σάμιουελ, που έγινε μέχρι και γκράφιτι από τους φίλους της Φενέρ, απέφυγε οποιαδήποτε τιμωρία.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:- Να μην αγωνιστεί η ομάδα στον τελικό του Σούπερ Καπ (07/04) ή να παραταχθεί η Κ19. Τα δεδομένα αλλάζουν αν μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία το παιχνίδι ή οριστεί ξένος διαιτητής.

– Να απέχει από το Κύπελλο Τουρκίας για τις ερχόμενες δύο σεζόν ή συμμετοχή της Κ19.

– Να επεκτείνει το στάτους του συλλόγου όσον αφορά τη δομή και την οργάνωσή του στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο εγχώριο στερέωμα.

– Να αιτηθεί από την UEFA και την FIFA την αξιολόγηση της κατάστασης που βρίσκεται τώρα το τουρκικό ποδόσφαιρο, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωσή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό