19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα άλματά σου, μας γεμίζεις χαρά και υπερηφάνεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για την ιστορική νίκη του Μίλτου Τεντόγλου .

Στο μήνυμα του, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε «Για ακόμη μια φορά στην κορυφή του κόσμου! Με τα άλματά σου και τον χαρακτήρα σου, μας γεμίζεις χαρά και υπερηφάνεια!»

Ο 26χρονος μπήκε στη μάχη του τελικού των ανδρών ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς είχε φορέσει το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι το 2022, με το άλμα του να φτάνει στα 8.55 μέτρα. Στη Γλασκόβη ήρθε με τη 2η καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης (8.26) ανάμεσα στους 17 αθλητές, με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι να έχει πηδήξει στα 8,43 μέτρα. Ο μεγάλος αντίπαλος του, Γουέιν Πίνοκ, απουσίαζε απ’ τη διοργάνωση.

Στο τέταρτο άλμα ο νεαρός, μοναδικός αντίπαλος του Έλληνα σταρ, πέρασε, για λίγο, στην πρώτη θέση (8.10μ.), αλλά ο Τεντόγλου είχε την απάντηση και επανήλθε στην κορυφή (8.15μ. και 8.11μ. στο πέμπτο). Στην προτελευταία προσπάθεια εμφανίστηκε ο Τζαμαϊκανός, ΜακΛάουντ, που ανέβηκε στην τρίτη θέση με τα 8.21μ. Το τελικό άλμα ήταν έγκυρο, για τον Έλληνα πρωταθλητή (2.19μ.), που κατέκτησε το Χρυσό, για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό