23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με σύνταξη 400 ευρώ αγόρασε το ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πρόσωπο των ημερών -και όχι άδικα- έχει μετατραπεί η συνταξιούχος αγρότισσα, η οποία δώρισε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και το ΕΚΑΒ της περιοχής ένα καινούργιο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας τις οικονομίες μίας ολόκληρης ζωής, ενώ πούλησε και τμήμα της περιουσίας της.

Στόχος και ελπίδα της, να εξυπηρετούνται οι πολίτες της περιοχής που πολλές φορές αναγκάζονται να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις για να νοσηλευτούν, χωρίς να μπορεί το ΕΚΑΒ να τους εξυπηρετήσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN η κυρία Αθηνά εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την συγκινητική πράξη μιλώντας μάλιστα για τα τεράστια προβλήματα των πολιτών της περιοχής της, που χρειάζονται νοσηλεία.

Η ταλαιπωρία του άντρα της για 12 χρόνια«Είχα τον άντρα μου (άρρωστο) 12 χρόνια. Πήγαινε μία στο ένα νοσοκομείο και μία στο άλλο για να κάνει διάφορες εξετάσεις. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο εδώ. Υπήρχε στην Πάτρα, αλλά η περιφέρεια είναι μεγάλη και πηγαινοερχόταν. Δεν ευκαιρούσαν τα ασθενοφόρα», ανέφερε αρχικά η κυρία Αθηνά, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρων στην περιφέρεια.

Δεν με πήγαιναν ασθενοφόρα στο ραντεβού μου και πήρα ταξί

Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μία δική της προσωπική εμπειρία.«Όταν με έβαλε ο γιατρός να πάω στην Πάτρα να κάνω λιθοτριψία για το νεφρό μου, μου έκλεισε τρεις φορές ραντεβού και δεν βρισκόταν αυτοκίνητο να με πάει και ακυρώθηκαν. Στο τέταρτο ραντεβού έστειλαν ασθενοφόρο αλλά χάλασε στη διαδρομή. Εγώ δεν γινόταν να χάσω το ραντεβού μου και πήρα ταξί», ανέφερε η ηλικιωμένη κυρία στην εκπομπή του OPEN.

Μόλις 400 ευρώ η σύνταξή τηςΗ κυρία Αθηνά αποκάλυψε μάλιστα ότι αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, ενώ η ίδια παίρνει σύνταξη μόλις 400 ευρώ από τον ΟΓΑ, αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερο την απουσία και τα προβλήματα του κράτους.

Με την συνταξιούχο Αθηνά Παπαχρήστου επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος την ευχαρίστησε για τη δωρεά της, με την ίδια την ηλικιωμένη να αποκαλύπτει ότι «όταν έρθει από το Μεσολόγγι μου είπε πως θα γνωριστούμε από κοντά».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο όρος που έβαλε για να χαρίσει το ασθενοφόρο, είναι να παραμείνει στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετεί τους πολίτες στην περιοχή. «Αν πάει στην Πάτρα, δεν το δίνω», τόνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό