14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με σωτήρα… Λεβαντόφσκι στο 90+7′ νικηφόρο πέρασμα της Μπαρτσελόνα από το Βίγκο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Θέλτα στις καθυστερήσεις της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 25η αγωνιστική της La Liga με 2-1 στο «Μπαλαΐδος». Οι φιλοξενούμενοι «άνοιξαν» τον αγώνα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Ιάγκο Άσπας ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο, οι παίκτες του Τσάβι δεν είχαν πει την… τελευταία τους λέξη και στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+7′) ο Λεβαντόφσκι με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το τελικό 2-1 από τα «11» βήματα. 

Οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα στο σκορ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45′). Ο Λεβαντόφσκι με ένα σουτ-ζωγραφιά, έκανε το 1-0 για την ομάδα του πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και το 10ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα. 

Reuters

Στα πρώτα 83 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, ο Άσπας ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους με… βοήθεια του Ζουλ Κουντέ, ο οποίος έβαλε την κόντρα, για να αποσοβήσει το γκολ, αλλά εν τέλει δεν έγινε «ήρωας» (47′). 

Reuters

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Άσπας είναι ο μοναδικός παίκτης, ο οποίος έχει σκοράρει 10 γκολ απέναντι στον κίπερ της Μπάρτσα, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Αυτός, όπου είναι… κοντά στο ρεκόρ του Ισπανού φορ είναι ο Μάξι Γκόμεζ με 5. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Φραν Μπελτράν έκανε φάουλ πάνω στον Γιαμάλ στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει την «εσχάτη των ποινών». Ο Γκουαΐτα, παρόλο που απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λεβαντόφσκι δεν είχε κανένα από τα δύο πόδια του στην γραμμή της εστίας με αποτέλεσμα ο Πολωνός διεθνής να σκοράρει με την… δεύτερη ευκαιρία και διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση (90+7′). 

Η Μπαρτσελόνα με αυτή την νίκη μείωσε την διαφορά από την 2η Τζιρόνα, καθώς πλέον βρίσκεται στους 54 βαθμούς και στην 3η θέση. Η μαχητική Θέλτα του Τάσου Δουβίκα δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό και παρέμεινε στους 20 βαθμούς και στην 17η θέση. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό