21.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Με συμφωνία για το Starlink ξεκίνησε ο Έλον Μασκ την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ προσγειώθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ, όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφο που παρακολουθεί την αεροπορική κυκλοφορία, αρχίζοντας μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας ισραηλινοί ηγέτες θέλουν να του επιστήσουν την προσοχή στη μοίρα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και να συζητήσουν μαζί του για την αύξηση του αντισημιτισμού στο Ίντερνετ.

Ο Αβί Σαρφ, ειδικός της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ σε θέματα που αφορούν την αεροπορία, ανήρτησε στην πλατφόρμα X του Μασκ ότι ένα αεροπλάνο που μεταφέρει τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των εταιρείων Tesla και SpaceX, προσγειώθηκε το πρωί.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίσκεψη Μασκ ξεκίνησε με συμφωνία με το Ισραήλ ότι οι δορυφορικές μονάδες του συστήματος Starlink θα μπορούν να λειτουργούν μόνο στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας μετά την έγκριση του εγχώριου υπουργείου Επικοινωνιών. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Σλόμο Κάρχι μετά τη συμφωνία «κατ’ αρχήν συνεννόησης» με τον Έλον Μασκ.

«Έλον Μασκ, σας συγχαίρω για την επίτευξη συμφωνίας αρχής με το υπουργείο Επικοινωνιών υπό την ηγεσία μου. Ως αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής συμφωνίας, οι δορυφορικές μονάδες του Starlink μπορούν να λειτουργούν στο Ισραήλ μόνο με την έγκριση του ισραηλινού Υπουργείου Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.

Καθώς το κράτος του Ισραήλ μάχεται κατά της Χαμάς, αυτή η συνεννόηση είναι ζωτικής σημασίας, όπως και για όλους όσοι επιθυμούν έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από το κακό και τον αντισημιτισμό, για χάρη των παιδιών μας», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο Νετανιάχου συνάντησε τον Μασκ στις 18 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια και του ζήτησε να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και στη μάχη κατά των ομιλιών μίσους, έπειτα από εβδομάδες διενέξεων σχετικά με αντισημιτικό περιεχόμενο στην X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας πως είναι κατά του αντισημιτισμού και εναντίον οτιδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάντοντας προηγούμενες δηλώσεις του πως η X δεν θα προωθεί ομιλίες μίσους.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι λίγες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν σταματήσει κάθε διαφήμιση στο X (πρώην Twitter) καθώς ένα παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι εταιρικές τους διαφημίσεις εμφανίζονταν δίπλα σε ρητορική μίσους. Ο Ίλον Μασκ απάντησε με αγωγή.

Τι έγραψε ο Έλον Μασκ και η απάντηση του Λευκού Οίκου

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε όταν ο Έλον Μασκ απάντησε σε μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, σχολίασε τότε: «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα».

Πρόκειται για θεωρία την οποία είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 ανθρώπους στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ το 2018. Στην τελευταία ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υποστήριζε ότι μια εβραϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθούσε πρόσφυγες «φέρνει εισβολείς για να σκοτώνουν τον λαό μας». Η σφαγή στη συναγωγή ήταν η χειρότερη επίθεση εναντίον Εβραίων στην αμερικανική ιστορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό