20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με συγκέντρωση στην άμυνα, θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ασταμάτητος μοιάζει ο Παναθηναϊκός AKTOR στην Ευρώπη, με τους «πράσινους» να έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και να δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα αποχαιρετήσουν την τετράδα στη Euroleague, η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Το βράδυ της Παρασκευής (19/01), η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, υποδέχθηκε την Παρτιζάν για την 22η αγωνιστική και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 84-71, σε ένα ματς που για 3 δεκάλεπτα οι Σέρβοι δείχνανε ότι είναι ικανοί να βάλουν δύσκολα στην ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος της βραδιάς και φτάνοντας στην 4η διαδοχική του νίκη στη Euroleague, έχει ρεκόρ 14-8 και είναι στην 4η θέση. 

Ένας παίκτης που παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και είναι στα πλάνα του Αταμάν είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής σέντερ έχει κερδίσει επάξια μία θέση στο βασικό rotation του Παναθηναϊκού AKTOR και δείχνει μόνιμα βελτίωση στην απόδοσή του.

Ο ίδιος, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτιζάν στο flash.gr για τη νίκη της ομάδας του, τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μπορούμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια συνεχόμενα, γιατί βρίσκουμε ρυθμό. Ειδικά όταν κερδίζουμε παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Πρέπει να παίρνουμε το θετικό αποτέλεσμα σε τέτοια ματς για να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία της Euroleague».

Το ματς ήταν πολύ κλειστό μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός AKTOR μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Σε αυτό σύμφωνα με τον Αντετοκούνμπο, βοήθησε κυρίως η άμυνα.

«Νομίζω πως η άμυνα άλλαξε. Πήραμε κάποια stops και βγήκαμε μπροστά, γιατί αν τους παίζαμε μόνο επιθετικά δεν νομίζω ότι θα παίρναμε εύκολα το προβάδισμα. Προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τον Ντόζιερ, γιατί το παιχνίδι ήταν κάπως εύκολο για αυτόν και πήραμε και τα αμυντικά ριμπάουντ».

Ο ίδιος τόνισε ότι πάντα δίνει το 100% του εαυτού του όταν μπαίνει στο παρκέ και εστιάζει στην αρχή κυρίως στην άμυνα.

«Όλα νομίζω ξεκινάνε από την άμυνα, προσπαθώ να δώσω το 100% όταν μπαίνω. Να βοηθήσω την ομάδα μου όσο πιο πολύ μπορώ και επιθετικά όταν μπορώ να βρω ρυθμό, είτε με τα σκριν είτε με τα ριμπάουντ, τότε ακόμα καλύτερα».

Eurokinissi

Όσον αφορά το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Δευτέρα 22/1, 20:15), ο Κώστας Αντετοκούνμπο θεωρεί ότι η άμυνα είναι αυτή που θα μπορέσει να οδηγήσει το «τριφύλλι» στη νίκη.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά, ειδικά εμείς οι ψηλοί, γιατί όπως είδατε ο Μιλουτίνοφ έκανε ένα πολύ καλό ματς με τη Μακάμπι. Να κάνουμε box out και να πάρουμε τα αμυντικά ριμπάουντ και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θεωρώ θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό