18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με στόχο τη νίκη στο Le Mans

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lamborghini παρουσίασε το τελευταίο της αγωνιστικό δημιούργημα, την SC63, στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood.
Αυτό το αυτοκίνητο είναι ειδικά κατασκευασμένο για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA 2024 και στο Πρωτάθλημα IMSA, θέτοντας στο στόχαστρο θρυλικούς αγώνες όπως οι 12 Ώρες του Sebring, οι 24 Ώρες της Daytona και η απόλυτη δοκιμασία αντοχής, οι 24 Ώρες του Le Mans.

Η καρδιά της SC63 χτυπάει με τον υπερσύγχρονο κινητήρα V8 twin-turbo 3,8 λίτρων. Χρησιμοποιώντας μια επαναστατική διαμόρφωση “cold V”, με τους υπερσυμπιεστές τοποθετημένους έξω από τη γωνία V, αυτό το μοτέρ εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση ψύξης και απόδοση.
Ο καινοτόμος σχεδιασμός εξυπηρετεί επίσης τη μείωση του βάρους και τη βελτιστοποίηση του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εξαιρετικό κράτημα στις πίστες.

Τηρώντας τους κανονισμούς, η ισχύς του κινητήρα περιορίζεται στους 680 ίππους. Επιπλέον, οι κανόνες LMDh επιτρέπουν μόνο τυποποιημένα εξαρτήματα, όπως το κιβώτιο ταχυτήτων, η μπαταρία και η μονάδα γεννήτριας του κινητήρα, με στόχο τον έλεγχο του κόστους ανάπτυξης και την προώθηση του ανταγωνισμού.
Σε συνεργασία με τη Ligier, η Lamborghini έχει τελειοποιήσει διάφορες πτυχές της SC63. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σχεδιασμό της μπροστινής ανάρτησης push rod. Επιπλέον, η συνολική κατανομή του βάρους και η δυνατότητα συντήρησης των βασικών εξαρτημάτων αντιμετωπίστηκαν σχολαστικά.
Αποτελώντας την κορύφωση της σχεδιαστικής γλώσσας της Lamborghini, η SC63 έχει σχεδιαστεί Centro Stile και είναι άκρως εντυπωσιακή ακόμα και για τα δεδομένα αυτών των αυτοκινήτων.

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση ενός αγωγού NACA στο πλευρικό πάνελ, που θυμίζει την εισαγωγή αέρα της εμβληματικής Countach.
Πριν βρεθεί στις πίστες, η SC63 θα περάσει από σκληρές δοκιμές ώστε να ελεγχθούν διάφορες παράμετροι, όπως το πόσο ταλαιπωρεί τα ελαστικά της.
Η Iron Lynx θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη Lamborghini για να συμμετάσχει με την SC63 τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής όσο και στη σειρά IMSA, συγκεντρώνοντας ένα πολύ καλό ρόστερ οδηγών.

Ενώ η πλήρης σύνθεση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, τα επιβεβαιωμένα ονόματα περιλαμβάνουν τους εργοστασιακούς οδηγούς της Lamborghini Mirko Bortolotti και Andrea Caldarelli, μαζί με τους καταξιωμένους πρώην οδηγούς της Formula 1 Daniil Kvyat και Romain Grosjean.
Με την παρουσίαση της SC63, η Lamborghini φιλοδοξεί να αφήσει και το δικό της στίγμα στους αγώνες αντοχής με πρώτο στόχο το Le Mans, κάτι που είναι πλέον στοίχημα για την εταιρία μετά και τη νίκη φέτος της Ferrari.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό