17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός AKTOR, μόνο με θαύμα ο Ολυμπιακός και οι αντίπαλοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χαρά των μεγάλων «διπλών» ήταν (και) η δεύτερη μέρα της 33ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague, με τον Παναθηναϊκό AKTOR πλέον να έχει καπαρώσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει Playoffs και τον Ολυμπιακό να ελπίζει σε ένα θαύμα για να μπει τετράδα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Παρασκευής (06/04) η Αναντόλου Εφές πήρε υψίστης σημασίας και δραματικό «διπλό» μέσα στην έδρα της συμπολίτισσας Φενέρμπαχτσε με 82-80 για να αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την δέκατη και τελευταία θέση για τα play-in. Με εντός έδρας νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο τελευταίο παιχνίδι για την 34η αγωνιστική, οι back-to-back κάτοχοι της Euroleague του 2021-22, μπαίνουν στην δεκάδα χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους. Από την άλλη η Φενέρμπαχτσε θα αρκεστεί στην 5η ή 6η θέση, ανάλογα με το τι θα κάνει στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό στο τελευταίο ματς, με την νίκη να την ανεβάζει 5η και την ήττα να την αφήνει 6η, αλλά όπως και να έχει είναι κάτοχος απευθείας εισιτηρίου στα Playoffs.

Απίστευτο «διπλό» και στη Μαδρίτη όπου η Μπασκόνια επικράτησε με 95-91 εις βάρος της πρωτοπόρου και βαθμολογικά αδιάφορης Ρεάλ Μαδρίτης για να κλείσει τη θέση της στην νοκ-άουτ φάση των play-in και στην τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από τη Βίρτους Μπολόνια με τον νικητή να τερματίζει 8ος και τον ηττημένο 9ος.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο «πράσινο» Μόναχο και επικράτησε με 82-75 επί της Μπάγερν για να πάρει και μαθηματικά θέση στην τελική τετράδα της Regural Season άρα και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει Playoffs. Με γνώμονα ότι δεν θα πέσει θύμα αδιανόητης έκπληξης από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, θα τερματίσει 2ος και τα περιμένει κάποιον εκ των Μακάμπι, Βίρτους Μπολόνια και Μπασκόνια ενόψει Playoffs. Οι Βαυαροί είπαν «αντίο» στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο επίλογος γράφτηκε στην Ιταλία όπου ο εγχώριος «εμφύλιος» ανάμεσα σε Αρμάνι Μιλάνο και Βίρτους Μπολόνια «βάφτηκε» κόκκινος με 90-75 Οι Μιλανέζοι έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στα play-in απέχοντας μια νίκη από τη δεκάδα, πλην όμως δεν έχουν την τύχη τους στα χέρια τους, ενώ η Βίρτους θα παλέψει με τη Μπασκόνια για το καλύτερο μεταξύ τους πλασάρισμα στα play-in.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός AKTOR αν κάνει το καθήκον του στην τελευταία αγωνιστική με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ θα τερματίσει 2ος και θα περιμένει στα Playoffs με πλεονέκτημα έδρας ή την Μακάμπι Τελ Αβίβ ή τον νικητή της τελευταίας αγωνιστικής (Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, είναι εξαρτώμενος από το αποτέλεσμα του «αιωνίου» αντιπάλου του όπου θα ελπίζει σε ένα θαύμα και σε «διπλό» της Άλμπα για να μπει στο κόλπο της τετράδας μέχρι και στο… φώτο φίνις. Αν όμως όλα κυλήσουν όπως προβλέπονται, θα τερματίσει είτε 5ος είτε 6ος, ανάλογα το αν νικήσει ή όχι την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα (12/04). Κατ’ επέκταση, θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Μονακό, Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής Ζάλγκιρις Κάουνας – Ρεάλ Μαδρίτης 11/4 στις 20:00Μονακό – Μπάγερν Μονάχου 11/4 στις 20:00Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας 11/4 στις 20:30Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο 11/4 στις 21:05Παναθηναϊκός AKTOR – Άλμπα Βερολίνου 11/4 στις 21:15Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 12/4 στις 21:15Παρτίζαν – Βαλένθια 12/4 στις 21:30Βίρτους Μπολόνια – Μπασκόνια 12/4 στις 21:30Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 12/4 στις 22:00

Αλέκος Χρυσικόπουλος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό