18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με μυθική ανατροπή η ΑΕΚ απέκλεισε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και οδεύει προς τα αστέρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Απίθανη, απίστευτη, μυθική ανατροπή της ΑΕΚ! Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκοράροντας δυο τέρματα στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο για τα play offs του Champions League.

Στην έναρξη του παιχνιδιού η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως η Ντινάμο ξεκίνησε το ματς με τις γραμμές πολύ ψηλά και η Ένωση έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 1’ ο Πινέδα από πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ, στο 16’ το σουτ του Λιβάι πέρασε λίγο αουτ ενώ ο Τσούμπερ στο 17’ σούταρε πάνω στον Λιβάκοβιτς.

Στο 29’ η Opap Arena σείστηκε από το «Μιχάλη ψυχάρα για πάντα ΑΕΚαρα».

Στο OPAP Arena η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή

Στη συνέχεια οι Κροάτες ισορρόπησαν, στο 44’ ο Μπουλάτ έχασε μεγάλη ευκαιρία και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σούταλο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ κυριάρχησε και πάλι και στο 55’ ο Λιβάκοβιτς έσωσε και πάλι την εστία του, αποκρούοντας το σουτ του Γιόνσον. Στο 57’ και πάλι ο Κροάτης πορτιέρε έκανε μεγάλη επέμβαση σε λόμπα του Άμραμπατ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά αλλά στο 65’ η Ντινάμο βρήκε και δεύτερο γκολ, καθώς ο Λιούμπισιτς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό έπειτα από ασίστ του Πέτκοβιτς

Στο 78’ το γκολ του Μουκουντί ακυρώθηκε ως οφ-σαιντ, με την ΑΕΚ να ψάχνει λυσσασμένα το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 90’ ακυρώθηκε εκ νέου γκολ του Μάνταλου και η λύτρωση για την Ένωση ήρθε στο 92’.

Μετά το κόρνερ του Ελίασον, ο Πέτκοβιτς έδιωξε και ο Αραούχο με τρομερό σουτ μείωσε σε 2-1, με τον Λιβάκοβιτς στο 97’ να κάνει σπουδαία απόκρουση σε ενέργεια του Γαλανόπουλου.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να πιέζει, ώστε να πάρει την πρόκριση στη κανονική διάρκεια και στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Λιούμπισιτς.

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Λιβάι το εκτέλεσε, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε αλλά ο Βίντα πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά, στέλνοντας την ΑΕΚ στα play offs του Champions League εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ στον δρόμο προς τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έστω και στο τελευταίο λεπτό αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Ματίας Αλμέιδα να γονατίζει και να σηκώνει στον αέρα την φανέλα του Μιχάλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό