24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με Μπεκενμπάουερ στο… στήθος θα παίξει η Μπάγερν κόντρα στη Χόφενχαϊμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Θλίψη έφερε στον ποδοσφαιρικό κόσμο ο θάνατος του Φραντς Μπεκενμπάουερ, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να έχουν τιμήσει με τον δικό τους τρόπο τον άλλοτε παίκτη της Εθνικής Γερμανίας. Ωστόσο, η Μπάγερν Μονάχου θα κάνει κάτι το… ξεχωριστό. 

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Γερμανίας θα έχουν στην μπροστινή όψη των φανελών τους ένα μήνυμα στα γερμανικά, όπου θα γράφει: «Ευχαριστούμε Φραντς», εννοώντας τον θρυλικό Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος για μία περίοδο διετέλεσε και πρόεδρος της Μπάγερν από το 1994 έως το 2009. 

Ο Μπεκενμπάουερ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Είχε υποβληθεί σε δύο καρδιακές επεμβάσεις, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι. Ένας άνθρωπος που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες που έχει αναδείξει το γερμανικό ποδόσφαιρο και για τους περισσότερους ο κορυφαίος, ο επονομαζόμενος «Κάιζερ».

Ένας θρυλικός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος είχε κατακτήσει το 1972 και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974 με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, ενώ είχε οδηγήσει ως προπονητής τη Γερμανία στην κορυφή του κόσμου το 1990. 

Σε συλλογικό επίπεδο, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στις ακαδημίες της Μόναχο 1860, ώσπου το 1959 είχε πάει στην Μπάγερν Μονάχου. Είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα το 1964 στους «βαυαρούς» με τους οποίους κατέκτησε 3 σερί χρονιές το κύπελλο πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976), 4 φορές το πρωτάθλημα Γερμανίας, 4 κύπελλα Γερμανίας, ένα κύπελλο UEFA (1967) και το διηπειρωτικό το 1976.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό