23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με μπαταρίες της LG Energy τα ηλεκτρικά της Toyota στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την LG Energy για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV) της ιαπωνικής εταιρίας που θα συναρμολογούνται από το 2025 στο εργοστάσιο της στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Βάσει της σύμβασης, η LG Energy θα προμηθεύει μπαταρίες με ετήσια χωρητικότητα 20 GWh από το 2025, οι οποίες είναι σχήματος pouch και τύπου NCMA (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο, αλουμίνιο).

Αυτές θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της LG Energy Solution στο Μίσιγκαν, με την κορεάτικη εταιρία να επενδύει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στις εν λόγω εγκαταστάσεις της για τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής για μπαταρίες και μονάδες μπαταριών αποκλειστικά για την Toyota, με προγραμματισμένη ολοκλήρωση για το 2025, ώστε να εκπληρώσει τη συμφωνία προμήθειας.
Η Toyota φιλοδοξεί να προσφέρει 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) παγκοσμίως, και να παράγει έως και 3,5 εκατομμύρια BEV ετησίως έως το 2030, με τα σήματα της Toyota και Lexus.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό