29 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Με λυτρωτή τον Τα η Λεβερκούζεν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχθηκε την Τρίτη (6/02) την Στουτγκάρδη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελευταία στιγμή τη νίκη με γκολ του Τα στο 90′ για το τελικό 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με τον Ουάλντεμαρ Άντον μόλις στο 11ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άντζελο Στίλερ. Ο Πάτρικ Σικ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 40′ όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Ρόμπερτ Άντριχ έφερε το ματς στα ίσα με καταπληκτικό σουτ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή(50′). Η Στουτγκάρδη, όμως, πήρε γρήγορα ξανά το προβάδισμα όταν μετά από ένα λάθος της άμυνας της Λεβερκούζεν ο Κρις Φιούριχ βρέθηκε ελεύθερος σε απόσταση βολής και εκτέλεσε με άψογο τελείωμα τον Κόβαρ στο 57′.

Η ομάδα του Αλόνσο δεν το έβαλε κάτω και με τον Αμίν Αντλί να βγαίνει στον αιφνιδιασμό και να πλασάρει ιδανικά τον Νιούμπελ, έκανε το 2-2(66′). Οι «ασπιρίνες» είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα χάνοντας τη μία μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη.

Η λύτρωση ήρθε στο 90ό λεπτό όταν ο Γιόναθαν Τα έγραψε με το κεφάλι το τελικό 3-2, δίνοντας στην ομάδα του την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο αντίπαλός της θα μαθευτεί μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν τα προημιτελικά, με την αναμέτρηση της Σααρμπρίκεν με την Γκλάντμπαχ.

Άρης Κωνσταντινίδης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό