23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με λάμψη Φαν Βέερτ η ΑΕΚ 3-0 τη Λαμία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δύο γκολ του Τόμας Φαν Βέερτ κι ένα του Λιβάι Γκαρσία, η εξαιρετική ΑΕΚ νίκησε 3-0 τη Λαμία στην Opap Arena κι έκανε ποδαρικό με το δεξί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η Ένωση άργησε να σκοράρει, σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Φαν Βέερτ έδωσε την λύση στο 67′ και ο Γκαρσία… σφράγισε τη νίκη στο φινάλε του ματς, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

H AEK ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλη ορμή, ενέργεια και ευκαιρίες. Μόλις στο 2′ ο Πινέδα έχασε μεγάλη στιγμή για να σκοράρει, όταν αμαρκάριστος μετά από σέντρα του Ρότα σούταρε πάνω στον Σαράνοφ.

Στο 10′ ο Μάνταλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή είδε τον πορτιέρε της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ ενώ στο 17′ ο έμπειρος κίπερ μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Η Ένωση ήταν ανώτερη, κυριαρχική αλλά της έλειψε το γκολ. Στο 29′ ο Αραούχο σούταρε άουτ ενώ στο 34′ και πάλι ο Σαράνοφ είπε ”όχι” σε κεφαλιά του Λιβάι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο αλλά λίγο έλειψε στο 44′ να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν η ενέργεια του Τζανδάρη πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά, στο 54′ έχασαν νέα ευκαιρία με τον Αραούχο και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ για την ΑΕΚ. Κάτι που έγινε στο 67′.

Ο εξαιρετικός απόψε, Μάνταλος, έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Τόμας Φαν Βέερτ ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Το σύνολο του Αλμέιδα ήταν το απόλυτο αφεντικό πάνω στο χορτάρι, δεν απειλήθηκε καθόλου από την Λαμία και στο 88′ ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε τον Σαράνοφ και έκανε το 2-0.

Το… κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Φαν Βέερτ στις καθυστερήσεις όταν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρότα, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

H AEK με αυτή την νίκη μείωσε στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται το βράδυ της Τετάρτης στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό