16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με «Ευρωλιγκάτες» απουσίες αλλά με Παπαγιάννη η Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έκανε ιδανική πρεμιέρα στα προκριματικά του EuroBasket, επικρατώντας της Τσεχίας το βράδυ της Παρασκευής (23/02).

Έτσι, «βάφτηκε» νικηφόρα τόσο η επιστροφή της «επίσημης αγαπημένης» στο ΣΕΦ μετά από 26 χρόνια, αλλά και το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι των «παραθύρων» του Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο των προκριματικών της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αντίπαλος αυτή τη φορά η Ολλανδία που φιλοξενεί την Εθνική μας στη Χάγη την ερχόμενη Δευτέρα (26/02, 20:30, Novasports 4, ΕΡΤ3), εκεί όπου ο Βασίλης Σπανούλης υπολογίζει κανονικά σε έναν μέχρι πρότινος αμφίβολο παίκτη του αλλά χωρίς τέσσερις «Ευρωλιγκάτους».

Ο λόγος για τους Ντίνο Μήτογλου, Κώστα Παπανικολάου, Τόμας Γουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη οι οποίοι, έχοντας συσσωρεύσει αρκετή κόπωση και από το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, έμειναν εκτός για το επόμενο παιχνίδι, ενώ ο Λαρεντζάκης αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού που θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων τις ερχόμενες μέρες.

Κανονικά το παρών θα δώσει ο Γιώργος Παπαγιάννης, του οποίου ο μυϊκός σπασμός στον αριστερό προσαγωγό δεν αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός για να τον θέσει νοκ-άουτ.

Αναλυτικά η 12άδα με την οποία θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα κόντρα στην Ολλανδία.

Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Λευτέρης Μαντζούκας, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Βαγγέλης Ζούγρης, Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ παίρνει τη θέση του Τόμας Γουόκαπ ως ο νατουραλιζέ της αποστολής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό