19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με «επιλεκτική αμνησία» ο 39χρονος γυναικοκτόνος- Το πόρισμα των ψυχιάτρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» ο 39χρονος προφυλακισμένος δράστης μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στο κελί του Κορυδαλλού όπου κρατείται κατηγορούμενος για την άγρια γυναικοκτονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του Κυριακής Γρίβα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν τον 39χρονο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, πεσμένο στο έδαφος και με εμφανή σημάδια στον λαιμό. Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο γυναικοκτόνος ενώ βρίσκεται κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αφού εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους.

Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια ελέγχου προσποιούμενος ότι κοιμάται, χρησιμοποίησε τους επιδέσμους που είχε στο κεφάλι από τον αυτοτραυματισμό του για να δώσει τέλος στη ζωή του. Τον εντόπισαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τον απέτρεψαν

Σύμφωνα με το MEGA, ο πρώτος ψυχίατρος που τον εξέτασε διαπίστωσε πως ο 39χρονος δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του δεύτερου ψυχίατρου, πρόκειται για ένα χειριστικό άτομο.

«Επιλεκτική αμνησία»

Στην αναφορά του ο ψυχίατρος αναφέρει: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Ο ψυχίατρος κάνει λόγο για «επιλεκτική αμνησία», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ο 38χρονος λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και «δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

«Χειριστικές συμπεριφορές»

Από τη πλευρά του, ο δεύτερος ψυχίατρος αναφέρει για τον 38χρονο δολοφόνο, ότι δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό και ότι είναι ένα χειριστικό άτομο. «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό» και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό