16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με διαφορετικό τρόπο θα παίξει στην Ιαπωνία το Oppenheimer

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» για τη ζωή και το έργο του «πατέρα της ατομικής βόμβας» Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ κέρδισε 7 χρυσά αγαλματίδια στα φετινά βραβεία Όσκαρ και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, υπάρχει μία χώρα όπου ακόμη δεν έχει προβληθεί. Πρόκειται για την Ιαπωνία, όπου η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 29 Μαρτίου.

Τώρα, ανακοινώθηκε και η αφίσα που θα συνοδεύει την ταινία κατά την παρουσίασή της στην Ιαπωνία και αυτή δεν έχει σχέση με την πρωτότυπη. Ο Κίλιαν Μέρφι βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο, αλλά πίσω του δεν είναι το εξωτερικό περίβλημα της ατομικής βόμβας, ούτε κάποιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την έκρηξη. Πίσω από τον Ιρλανδό πρωταγωνιστή είναι μια σιδερένια κατασκευή που δεν παραπέμπει σε κάτι, κάνοντας έτσι πιο εύκολο για τους Ιάπωνες να μπουν στις αίθουσες για να τη δουν.

Διχάζει τους Ιάπωνες η ταινία

Παρά την εμπορική επιτυχία της στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο πέρυσι, κερδίζοντας 952 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία είναι αμφιλεγόμενη στην Ιαπωνία. Οι δύο ατομικές βόμβες που δημιούργησε ο Οπενχάιμερ και η ομάδα του πυροδοτήθηκαν το 1945 πάνω από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες. Ενώ αρκετοί είναι αυτοί που «χρεώνουν» στον Νόλαν πως παρουσίασε μόνο την αμερικανική πλευρά της πυρηνικής επίθεσης.

Τον Δεκέμβριο, ο διανομέας Bitters End είπε ότι είχε πάρει την ταινία «μετά από μήνες στοχαστικού διαλόγου που σχετίζεται με το θέμα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για τους Ιάπωνες». «Μετά την προβολή της ταινίας, νιώθουμε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει δημιουργήσει μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που ξεπερνά την παραδοσιακή αφήγηση και πρέπει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Καλούμε το κοινό να παρακολουθήσει την ταινία με τα μάτια του όταν έρθει στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό