24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

με Βραζιλία και Αργεντινή από το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η UEFA ετοιμάζεται να επιφέρει ακόμη ένα χτύπημα στη FIFA, στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο μεγάλες συνομοσπονδίες με αιτία το σχέδιο της δεύτερης για διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου κάθε δύο χρόνια.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της νέας σύγκρουσης θα είναι το Nations League, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 2018 και για την οποία έχουν διεξαχθεί δύο διοργανώσεις μέχρι στιγμής, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των φιλικών αγώνων μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων και να αυξηθεί ο αριθμός των ανταγωνιστικών συναντήσεων.

Ποιο είναι λοιπόν το colpo grosso που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία; Το νέο τουρνουά θα μπορούσε να δεχθεί μια επανάσταση, με το να ανοίξει τις θύρες του ακόμη και σε μη ευρωπαϊκές ομάδες.

Αυτή είναι η ιδέα πάνω στην οποία εργάζονται η UEFA και η CONMEBOL για να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο γεγονός και να ανταποκριθούν στις προσπάθειες της FIFA να διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια: το νέο τουρνουά θα επεκταθεί σε χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.

Η αποκάλυψη του Μπόνιεκ

Το αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της UEFA, Σμπίγκνιου Μπόνιεκ. «Αυτό είναι το τελευταίο Nations League που παίζεται με αυτό το φορμάτ. Είχαμε μια συνάντηση με την CONMEBOL και από το 2024 οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα συμμετέχουν στο τουρνουά. Τι μορφή θα έχει; Το δουλεύουμε. Το καλαντάρι των Εθνικών ομάδων είναι περιορισμένο, επομένως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών».

«Έως και 22 ομάδες θα παίξουν στη League A, στην οποία αγωνίζονται αυτή τη στιγμή 16 ομάδες. Έξι από αυτές θα είναι από τη ζώνη της CONMEBOL. Οι υπόλοιπες τέσσερις θα προστεθούν στη League B. Οι League C και D θα παίζονται με τους ίδιους κανόνες όπως τώρα. Τίποτα δεν θα αλλάξει», πρόσθεσε.

Το νέο φορμάτ του Nations League 

Η νέα φόρμουλα θα πρέπει να εγγυάται στις έξι καλύτερες Εθνικές ομάδες της Νότιας Αμερικής άμεση πρόσβαση στη League A. Μεταξύ αυτών θα είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, που συχνά ανταγωνίζονται τις ευρωπαϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια των διαφόρων διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ESPN, θα υπάρχουν επίσης η Κολομβία, η Ουρουγουάη, το Περού και η Χιλή.

Οι υπόλοιπες τέσσερις, Παραγουάη, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και Βολιβία, αναμένεται να ενταχθούν στη League B. Αυτό θα φέρει αύξηση της κορυφαίας Λίγκας (League A) κατά έξι ομάδες (22 αντί για 16) και της δεύτερης κατά τέσσερις (20 αντί για 16).

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα λάβει χώρα την 1η Ιουνίου, όταν οι πρωταθλήτριες των UEFA και  CONMEBOL, Ιταλία και Αργεντινή, θα αναμετρηθούν στο Λονδίνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό