16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με «βούλα» Μπάιντεν η απαγόρευση του TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νόμο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ, εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η κινεζική ByteDance, δεν πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 έως 12 μήνες.

Η εταιρεία «δεν πάει πουθενά» ήταν το σχόλιο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του TikTok, Σου Ζι Τσέου, αμέσως μετά την υπογραφή του νόμου από τον Μπάιντεν.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του TikTok εξέδωσε γραπτή δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για έναν «αντισυνταγματικό νόμο» και επισημαίνει ότι η πλατφόρμα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να τον αμφισβητήσει.

«Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι απαγόρευση του TikTok και θα τον αμφισβητήσουμε στο δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα κερδίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου, ο οποίος τονίζει στη συνέχεια:

«Είναι γεγονός ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ ασφαλή και την πλατφόρμα μας απαλλαγμένη από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα φιμώσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Καθώς συνεχίζουμε να αμφισβητούμε αυτήν την αντισυνταγματική απαγόρευση, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για να διασφαλίσουμε ότι το TikTok θα παραμείνει ένας χώρος όπου οι Αμερικανοί όλων των κοινωνικών στρωμάτων μπορούν να έρθουν με ασφάλεια για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να βρουν χαρά και να εμπνευστούν».

Σημειώνεται ότι το TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεαρούς Αμερικανούς αριστερών τάσεων, ενός κοινωνικού ακροατηρίου που θεωρείται «κλειδί» για την επανεκλογή του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Επικύρωση οικονομικής βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικύρωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου τον νόμο με τον οποίο θα χορηγηθεί βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για τον πόλεμό της με τη Ρωσία, η έγκριση του οποίου από το Κογκρέσο σηματοδότησε μια σπάνια διακομματική νίκη για τον ίδιο και τον τερματισμό της πολύμηνης αντιπαράθεσής του με τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο νόμος αυτός «παρέχει ζωτικής σημασίας στήριξη στους εταίρους της Αμερικής, ώστε να αμυνθούν απέναντι στις απειλές για την εθνική τους κυριαρχία», σημείωσε ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας ότι το στρατιωτικό υλικό θα σταλεί στην Ουκρανία «εντός των προσεχών ωρών».

Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση 61 δισεκ. δολαρίων σε βοήθεια στην Ουκρανία, άλλων 26 δισεκ. στο Ισραήλ, 1 δισεκ. σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και 8 δισεκ. δολάρια για να αντισταθμιστεί η στρατιωτική ισχύς της Κίνας.

Τα κείμενα που ενέκρινε το Κογκρέσο «θα καταστήσουν πιο ασφαλή την Αμερική και τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. «Πρόκειται για μια επένδυση στη δική μας ασφάλεια», πρόσθεσε. «Δεν θα υποκλιθούμε σε κανέναν. Σε κανέναν. Και σίγουρα όχι στον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν εγκαταλείπουμε τους συμμάχους μας, τους στηρίζουμε. Δεν αφήνουμε τους τυράννους να κερδίσουν, τους αντιστεκόμαστε. Δεν παρακολουθούμε ως θεατές τις εξελίξεις στον κόσμο, εμείς τις διαμορφώνουμε (…) Αυτό σημαίνει να είσαι παγκόσμια υπερδύναμη», τόνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό