17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με ίνδαλμα τη μυθική Φρίντα Κάλο και το αξεπέραστο βεστιάριό της

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα τα μεγάλα luxury labels κυκλοφορούν resort ή cruise συλλογές για τις διακοπές μετά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για να υποδεχθούν πρώιμα την άνοιξη.

Ο γαλλικός κολοσσός Dior προτείνει τη δική του μεταβατική γκαρνταρόμπα και διαλέγει σαν σκηνικό της καμπάνιας το Μεξικό. Είδωλό του η θρυλική ζωγράφος Φρίντα Κάλο, που έγραψε ιστορία όχι μόνο με την τέχνη της αλλά και με το μοναδικό της style στο ντύσιμο. Αναγνωρίστηκε ως μια από τις πιο επιδραστικές εικαστικούς του 20ού αιώνα, αλλά και ως σύμβολο του φεμινιστικού κινήματος, με τεράστιο αποτύπωμα  και στον χώρο της μόδας.

Η Ιταλίδα επικεφαλής του Dior, Maria Grazia Chiuri, άρχισε να αγαπάει την Μεξικανή δημιουργό από τα φοιτητικά της χρόνια ακόμα, όταν επισκέφτηκε μια έκθεση αφιερωμένη  σε εκείνη. Εμεινε άναυδη από το πώς κατάφερνε να συνδυάσει τα στοιχεία που υπέρβαιναν τις συμβάσεις του φύλου, τις επιρροές από την Ευρώπη και την παράδοση της πατρίδας της, διατηρώντας ατόφια την προσωπική της ταυτότητα. Ετσι  στην καμπάνια της Cruise 2024 παρατηρούμε ανδρόγυνο ντύσιμο, πλούσιες φούστες, περίτεχνους γιακάδες, μαύρο βελούδο και έθνικ ζακάρ. Επίσης μοτίβα, διάκοσμο και κοσμήματα με πεταλούδες.

Η φωτογράφιση έγινε  στο Antiguo Colegio de San Ildefonso, εκεί όπου σπούδασε  η Φρίντα Κάλο και  γνώρισε τον Ντιέγκο Ριβέρα, τον καλλιτεχνικό μέντορα και έρωτα της ζωής της. Τα μοντέλα έχουν όλα πλεξούδες. Εχει ενταχθεί στην collection και  ένα ροζ φόρεμα  σαν κι αυτό που φορούσε σε μια από τις αυτοπροσωπογραφίες της!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό