16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με «ήρωα» τον γκολκίπερ Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ και πήγε τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το παιχνίδι στα 90 λεπτά τελείωσε 1-0 και στην παράταση 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ μετά από γκολ του Λημνιού στις καθυστερήσεις που… έσωσε τους πράσινους

Με ένα εκπληκτικό Ντραγκόφσκι (έπιασε τρία πέναλτι) κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στην διαδικασία των πέναλτι, οι πράσινοι προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λεωφόρο έναντι του ΠΑΟΚ που είχε φτάσει μια ανάσα από την… πηγή.

Το παιχνίδι στα 90 λεπτά τελείωσε 1-0 και στην παράταση 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ μετά από γκολ του Λημνιού στις καθυστερήσεις (129′) που… έσωσε τους πράσινους και κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 1-0 στην Τούμπα στην πρώτη αναμέτρηση.

Το ματς

Ο αγώνας δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο για τους Ασπρόμαυρους αφού αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή μόλις στο 4′, με τον τραυματία Μιχαηλίδη να αφήνει τη θέση του στον Κουλιεράκη. Οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους και στο 14′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να τα βρουν… μαζί με γκολ αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σβαμπ μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και ήταν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε πειστική παρουσία. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν περισσότερο τη μπάλα και γενικά ήταν αυτοί που προσπαθούσαν περισσότερο, αφού ήταν και υποχρεωμένοι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά.

Όσο για τους Πράσινους, από την άλλη πλευρά, στο πρώτο ημίχρονο λίγα πράγματα επιθετικά. Βασικά, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο 36ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά άργησε να εκτελέσει και τον πρόλαβε ο Κεντζιόρα, για να ολοκληρωθεί η φάση στη συνέχεια με το σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49′, ο δικέφαλος του βορρά έγινε ξανά επικίνδυνος, αυτή τη φορά με το σουτ του Τόμας που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι ενώ αυτό του Κωνσταντέλια, στην εξέλιξη της φάσης, κόντραρε στον Γεντβάι που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε για τον ΠΑΟΚ ενώ στο 56′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κάνει αναγκαστική αλλαγή: Έξω ο Γεντβάι, μέσα ο Σένκεφελντ.

Το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0 αλλά οι Θεσσαλονικείς έπειθαν περισσότερο ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά και τελικά το έκαναν όντως: Στο 72′ Ότο σένταρε από αριστερά και ο Ζίβκοβιτς με ωραίο τρόπο, στο πίσω δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει παράταση, αφού στο 81′ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις ενώ στο 86′ έβγαλε σε θέση για γκολ τον Οζντόεφ αλλά αυτός δεν τα κατάφερε χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες, επομένως, οδηγήθηκαν στο έξτρα 30λεπτο και στο 105′ ο ΠΑΟΚ έγινε φαβορί για την πρόκριση καθώς έκανε το 0-2 με κεφαλιά του Κεντζιόρα μετά την εκτέλεση κόρνερ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε, πλέον, το σκορ που ήθελε και κάθε λεπτό που περνούσε την έφερνε και πιο κοντά στον τελικό, με τον Παναθηναϊκό, από την άλλη πλευρά, να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ που θα έστελνε τον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Και τελικά αυτό το γκολ το έβαλε… Αφού πρώτα οι Ασπρόμαυροι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποχώρηση του Μπάμπα στο 115′ επειδή χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη και έχασε αρχικά τις αισθήσεις του, ήρθε στο 129′ το 1-2 από τον -πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ- Λημνιό με σουτ στην κίνηση.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ασπρόμαυροι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση αλλά οι Πράσινοι είχαν κάτω από τα δοκάρια έναν απίθανο Ντραγκόφσκι που έκανε τρεις αποκρούσεις και τους έστειλε στον τελικό!

Η σειρά των πέναλτι…

Σπόραρ: Απέκρουσε ο ΚοτάρσκιΚουλιεράκης: 0-1Γερεμέγεφ: 1-1Μουργκ: 1-2Μπακασέτας: 2-2Κεντζιόρα: 2-3Κώτσιρας: 3-3Μεϊτέ: 3-4Μλαντένοβιτς: 4-4Ντεσπόντοφ: Απέκρουσε ο ΝτραγκόφσκιΛημνιός: ΆουτΟζντόεφ: Απέκρουσε ο ΝτραγκόφσκιΜαντσίνι: 5-4Μάρκος Αντόνιο: 5-5Αράο: ΔοκάριΌτο: Απέκρουσε ο ΝτραγκόφσκιΣένκεφελντ: 6-5Σαμάτα: Άουτ

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57′ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Παλάσιος (85′ Λημνιός), Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (76′ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (73′ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (73′ Οζντόεφ), Τόμας (73′ Σαμάτα).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό