21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Με… ήρωα Λούνιν και με γκολ-ζωγραφιά του Ντίαθ πέρασε η Ρεάλ από την Λειψία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αρκετή δόση… τύχης επικράτησε η Ρεάλ Μαδρίτης της μαχητικής Λειψίας με 1-0 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League. Το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο Μπραχίμ Ντίαθ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48′). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 6 Μαρτίου, όπου εκεί θα… μάθουμε την μία από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών. 

Οι «ταύροι» έδειξαν τις… προθέσεις τους στην «βασίλισσα» καθώς στο 3ο λεπτό του ματς σκόραραν με τον Μπέντζαμιν Σέσκο, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ επειδή ο Χένριχς παρεμπόδισε τον γκολκίπερ Λούνιν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πάγκο των Γερμανών. 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι «άνοιξαν» το σκορ στην αναμέτρηση με γκολ-ζωγραφιά του Ντίαθ, ο οποίος με ένα απίστευτο σλάλομ πέρασε τους αντιπάλους του και «έστειλε» την μπάλα στις… αράχνες της εστίας του Ούγγρου πορτιέρε (1-0). 

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε «άγγιξε» την ισοφάριση λίγα λεπτά μετά το προβάδισμα των «μερένχες» με τον Ντάνι Όλμο και τον Σέσκο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Άντρι Λούνιν είπε «όχι» στην διπλή ευκαιρία των «ταύρων» (51′). 

Στο 72′ ο Βινίσιους προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα για το κλαμπ του, αλλά η μπάλα «σταμάτησε» στο δοκάρι, με αποτέλεσμα η απίστευτη ενέργειά του να πηγαίνει… στράφι.

Παράλληλα, ο Λούνιν κατάφερε και «έπιασε» το ρεκόρ του Τιμπό Κουρτουά με τις περισσότερες αποκρούσεις σε ματς των «λος μπλάνκος» τα τελευταία 8 χρόνια στο Champions League. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος διεθνής είχε κάνει 9 αποκρούσεις στον τελικό με την Λίβερπουλ το 2022, κάτι το οποίο ισοφάρισε ο 25χρονος τερματοφύλακας στον αγώνα με την Λειψία. Ο… κοινός παρονομαστής των δύο παιχνιδιών είναι τόσο ο Κουρτουά, όσο και ο Ουκρανός πορτιέρε «κράτησαν» ανέπαφη την εστία τους.  

Η Λειψία, σίγουρα από αυτό τον αγώνα θα κρατήσει την πολύ καλή της εμφάνιση, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης τα… λάθη της και τον Λούνιν, ο οποίος ήταν καθοριστικός και δεν «επέτρεψε» στην γερμανική ομάδα να σκοράρει. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό