19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

‘Με ήθελε η Νάπολι 2-3 χρόνια πριν πάει ο Μαραντόνα, γιατί αρνήθηκα την πρόταση’

Ειδήσεις Ελλάδα

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΕΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ
15.04.2024 | 13:57

Ο Θωμάς Μαύρος
MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Θωμάς Μαύρος και Ντέμης Νικολαΐδης ένωσαν τις μνήμες τους για τα 100 χρόνια ζωής της ΑΕΚ, σε μία συνέντευξη σταθμό για τον κόσμο της ΑΕΚ και το εγχώριο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο “Θεός” της Ένωσης, απάντησε για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων προς το πρόσωπό του τον καιρό που αγωνίζονταν με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής, με το SPORT24 να ενώνει τα δύο παντοτινά 11αρια των φιλάθλων της Ένωσης, τους Θωμά Μαύρο και Ντέμη Νικολαΐδη. Τους δυο επιθετικούς που κράτησαν γενιές ΑΕΚτζήδων στα πέτρινα χρόνια της ομάδας.

Στη συνέντευξή τους αναφέρθηκαν στις μνήμες τους από το “Νίκος Γκούμας”, σε ανέκδοτες ιστορίες καθ’ όλη την πορεία της καριέρας τους, ενώ δεν παρέλειψαν να μιλήσουν και για το ενδιαφέρουν που είχαν δείξει ομάδες του εξωτερικού προς το πρόσωπό τους.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική, Θωμάς Μαύρος, αποκάλυψε τις προτάσεις που είχε δεχθεί σε διάστημα τεσσάρων ετών από ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ενώ είχε και την ευκαιρία να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα των δεκαετιών 70′, 80′ και 90′, τη Serie A.

“Είχα δύο προτάσεις. Η μία το 1979 της New York Cosmos στην Αμερική που είχε πάει ο Πελέ και ο Μπεκενμπάουερ, την οποία αρνήθηκα. Δεν πήγα αν και οι αποδοχές ήταν τεράστιες. Πρώτα από όλα δεν πήγα γιατί ήμουν δεμένος συναισθηματικά με την ΑΕΚ. Αν δεν φοράς το κίτρινο και δεν είσαι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορείς. Μετά ήταν και η οικογένειά μου. Είχα και ένα παιδί τότε, δηλαδή πότε θα έβλεπα το παιδί και τη γυναίκα μου.

Σαν οικογένεια θα απομακρυνόμασταν. Μετά που έκανα άλλες δύο προτάσεις που πάλι δεν πήγα. Η μία το 1980 από τη Νάπολι, 2-3 χρόνια πριν πάει ο Μαραντόνα και το 1983 από τη Φιορεντίνα, αλλά είπα όχι. Πήρα αυτήν την απόφαση και τη χάρηκα, παρότι τα λεφτά ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που έπαιρνα. Επέλεξα να μείνω με την οικογένειά μου, με την ΑΕΚ και στην Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο “Θεός” των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό