18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μετωπική για το Ταμείο Ανάκαμψης-Δεν ψήφισε η αντιπολίτευση τα πρόσθετα κονδύλια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, εξαπέλυσε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, λόγω της απόφασής της να μην στηρίξει την αναθεωρημένη σύμβαση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση.

«Είναι στο DNA μας η στήριξη της επιχειρηματικότητας, δε χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν. Εμείς θα τη στηρίζουμε, κι εσεις ας μην υπερψηφίζετε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Καταλόγισε δε στην αντιπολίτευση μηδενιστική λογική, καθώς, όπως είπε, ενώ η χώρα λαμβάνει επιπλέον δισ. που δεν χρειάζεται να επιστραφούν, η αντιπολίτευση επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση για απραξία. «Πώς είναι δυνατόν να παίρνει η Ελλάδα 18,2 δισ. ευρώ, που δεν χρειάζεται να τα επιστρέψουμε, για να στηρίξουμε κοινωνικά προγράμματα και αναβαθμίσεις νοσοκομείων και εσείς να μην το αναγνωρίζετε», όπως διερωτήθηκε.

Με το βλέμμα μάλιστα στην προσφυγή στην ευρωκάλπη, ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε πως «δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μήνυμα στις ευρωεκλογές, η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη».

Σημειωτέον πως σύμφωνα με τη σύμβαση που κυρώθηκε από την Ολομέλεια, η χώρα μας θα λάβει επιπλέον επιχορηγήσεις ύψους περίπου 793,67 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του REPowerEU, ενώ την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται στο προσάρτημα στην δανειακή σύμβαση του Ταμείου Ανάκαμψης, αυξήθηκε το ποσό που θα διατεθεί στη χώρα μας ως δάνεια με το ποσό των 5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατήγγειλε πως η ΝΔ πολλαπλασιάζει τις αδικίες και τις ανισότητες μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, επιμένοντας στο αίτημα της Κουμουνδούρου για διαφάνεια ως προς τη διανομή των κονδυλίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό