18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μετεγγραφή φοιτητών : Η απάντηση Μαρινάκη στο ρεπορτάζ του Flash.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εφαρμόζεται σωστά η υπουργική απόφαση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για την άρνηση των μετεγγραφών σε φοιτητές που επέβαιναν στο μοιραίο Intercity 62.

Για το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Flash.gr, πήρε θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μετά από ερώτησή μας, για τις αρνητικές απαντήσεις της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα μετεγγραφής, σε φοιτητές που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία, ο κύριος Μαρινάκης αποκρίθηκε πως η Υπουργική Απόφαση εφαρμόζεται σωστά. Μια απάντηση που προκάλεσε την απογοήτευση των γονιών που παλεύουν μέχρι σήμερα, με τις ψυχολογικές επιπτώσεις αυτού του τραγικού δυστυχήματος, στα παιδιά τους.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη: 

Flash.gr: Κύριε Εκπρόσωπε, η ιστοσελίδα Flash.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι η Κυβέρνηση απορρίπτει αιτήσεις φοιτητών που επέβαιναν στο μοιραίο Intercity των Τεμπών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία σαφής Υπουργική Απόφαση, την οποία και χρησιμοποιούν, με την αιτιολογία ότι κατέβηκαν σε άλλες στάσεις, είχαν άλλον προορισμό ή -εν πάση περιπτώσει- είχαν την τύχη ή την ατυχία –δεν ξέρω πώς το βλέπει η υπηρεσία– ότι δεν βρέθηκαν τη μοιραία στιγμή, το μοιραίο λεπτό στη μοιραία εκείνη αμαξοστοιχία. Η απάντηση, μάλιστα, που έλαβαν από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας είναι ακριβώς αυτή. Ενώ, μεταξύ αυτών, υπάρχουν και παιδιά τα οποία –για να μην επεκταθούμε άλλο σε προσωπικά δεδομένα– παρακολουθούνται από γιατρούς, γιατί είχαν στο βαγόνι φίλους τους, γνωστούς και ανθρώπους τους οποίους έχασαν δέκα λεπτά ή μισή ώρα αφότου κατέβηκαν από την αμαξοστοιχία. Προτίθεται η Κυβέρνηση να δει αυτό το θέμα, να το εξετάσει; Και γιατί γίνεται αυτό;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Καταρχάς, ο λόγος που εκδόθηκε αυτή η Υπουργική Απόφαση -και νομίζω ότι είναι μια αυτονόητη και πολύ σωστή απόφαση μετά από αυτό το οποίο πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί– ήταν για να εξαντληθεί και εξαντλείται η ευελιξία του Υπουργείου για όσους είχαν την οποιαδήποτε αμιγή επίπτωση από αυτό το τραγικό δυστύχημα. Δηλαδή, υπέστησαν την οποιαδήποτε βλάβη, με πάρα πολλές προεκτάσεις, που πολύ σωστά περιγράψατε. Και αφορά το σύνολο των ανθρώπων αυτών που είχαν, δυστυχώς, αυτή την τραγική εμπειρία εκείνη τη μέρα. Νομίζω ότι εφαρμόζεται σωστά η Υπουργική Απόφαση, με βάση τα όσα προβλέπει και με βάση τα όσα απαντάει το Υπουργείο, όσους, δηλαδή, έχουν θιγεί από το συγκεκριμένο τραγικό δυστύχημα».

«Ψηφοθηρικό το μέτρο των μετεγγραφών», απαντά απογοητευμένος, ο πατέρας του φοιτητή που επέβαινε στο Intercity 62

Οι γονείς του φοιτητή από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για «δημιουργική ασάφεια» από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκτιμούν πως δεν αφουγκράζεται τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης, αφού -όπως λένε- ναι μεν επηρεάστηκαν σε μικρότερο βαθμό από τους επιβάτες που βίωσαν τη μοιραία στιγμή της σύγκρουσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Πολιτεία πρέπει ν’ αδιαφορεί και πως οι ίδιοι δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Μάλιστα το παιδί τους, σημειώνει στο Flash.gr ο κύριος Νίκος Κωνσταντινίδης, αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα μέσα μεταφοράς για να πάει από την Αττική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και παρακολουθείται μέχρι και σήμερα από ειδικούς, ώστε να ξεπεράσει το σοκ…

«Όταν λάβαμε την απόρριψη από το αίτημα μετεγγραφής που μας έδινε τη δυνατότητα ο νόμος, το μυαλό μας έτρεξε σε μια πολύ αρνητική σκέψη που είχε να κάνει ότι το όλο μέτρο είχε να κάνει με μια ψηφοθηρική διάθεση της κυβέρνησης. Αυτή η φοβία μας, δυστυχώς σήμερα επαληθεύτηκε. Είναι ξεκάθαρη η διάθεση της κυβέρνησης να κάνει μια ψηφοθηρία, βγάζοντας μια ανακοίνωση, ένα ΦΕΚ, το οποίο είναι ξεκάθαρο, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα λεγόμενα του κυρίου κυβερνητικού εκπροσώπου και που είναι πολύ δύσκολο για μια οικογένεια, η οποία έχει βιώσει σε όλα τα επίπεδα την αντίδραση ενός παιδιού που επέβαινε στην αμαξοστοιχία, ότι δεν επλήγη σε ψυχολογικό παράγοντα και ότι η επόμενή του μέρα ήταν μια κανονική Τετάρτη.

Εσείς κύριε Κωνσταντινίδη τι θα κάνετε σχετικά με το παιδί; Γιατί το Πανεπιστήμιο είναι στη Θεσσαλία, άρα ποιο είναι το επόμενο βήμα για εσάς;

Θα πρέπει να κάτσουμε σαν οικογένεια να το σκεφτούμε, να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Ξεκινάει μια πολύ δύσκολη πορεία για εμάς, ξεκινάει ένα ταξίδι το οποίο για άλλη μια φορά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και πώς θα πραγματωθεί. Θέλουμε να ελπίζουμε το καλύτερο για το παιδί μας. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποια θα είναι η εξέλιξη, αλλά πραγματικά λυπούμαστε για την Ελλάδα που θέλουν να παραδώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Λυπούμαστε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό