20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μετατρέποντας ένα πραγματικό Mini Cooper S σε έναν αξιοζήλευτο προσομοιωτή για games

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τον Brent Cheney μια “απλή” τιμονιέρα και ένα κάθισμα δεν ήταν αρκετά για να παίζει το iRacing. Γι’αυτό έφτιαξε κάτι που όλοι οι gamers λίγο ή πολύ θα θέλαμε στο σπίτι μας.
Στο μισοτελειωμένο υπόγειο του, ο Cheney, ο οποίος είναι visual artist και customizer αυτοκινήτων, είχε άπλετο χώρο και έτσι θέλησε να αγοράσει ένα πραγματικό αυτοκίνητο και να το μετατρέψει σε προσομοιωτή.

Ο Cheney αναφέρει ότι είχε μια συγκεκριμένη αισθητική για τον προσομοιωτή στο μυαλό του, καθώς ήθελε να λατρεύει το αυτοκίνητο. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήθελε να αγοράσει ένα Toyota Corolla του 1999 με τέσσερις πόρτες, ούτε κάτι σπάνιο και ειδικό, επειδή η κατασκευή θα απαιτούσε πολύ “κόψε-ράψε”.

Έτσι, μετά από σκέψεις και ψάξιμο, ο Cheney κατέληξε σε ένα Mini Cooper S του 2005, το οποίο αγόρασε από το Craigslist για μόλις 1.000 δολάρια, καθώς το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα στον κινητήρα. Το βρετανικό hatchback ταίριαζε με αυτό που είχε ο Cheney στο μυαλό του, καθώς τα μαύρα πλαστικά στις εμπρός κολώνες και η μαύρη ταπετσαρία του ουρανού θα έκρυβαν καλά τα κοψίματα και τα πριτσίνια.

Μετά την αφαίρεση του κινητήρα και των περιττών εξαρτημάτων, τα οποία πούλησε και πήρε πίσω το ποσό που έδωσε για να αγοράσει το αυτοκίνητο, ο Cheney έκοψε σε μικρά μέρη το Mini για να μπορέσει να το μεταφέρει στο υπόγειο. Εκεί, το Mini έγινε και πάλι “αυτοκίνητο”, καθώς πάτησε σε ένα ξύλινο πλαίσιο, που κατασκεύασε κατόπιν παραγγελίας.

Στο εσωτερικό υπάρχει το πρωτότυπο ταμπλό, καθώς και τα καθίσματα τόσο των εμπρός επιβατών, όσο και των πίσω καθισμάτων. Πριν, όμως, από την επανεγκατάσταση του εσωτερικού, πέρασε στο αυτοκίνητο ένα εξελιγμένο σύστημα ήχου surround home theater. Επίσης, υπάρχει το Fanatec Podium DD1 τιμόνι, πενταλιέρα Fanatec V3 και ο ButtKicker Mini μετατροπέας.

Το σύστημα λειτουργεί με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i9-9900K 3,6 GHz, διαθέτει σκληρό δίσκο SanDisk Ultra 3D του 1 Terabyte, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 2080 8gigabyte Founders Edition, καθώς και μια κυρτή οθόνη της Samsung, την CHG90, 49 ιντσών. Τέλος, υπάρχει ένα κεντρικό πληκτρολόγιο και ένα iPad με λειτουργία SimHub, ενώ ο κρυφός LED φωτισμός ελέγχεται από το iPhone του.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε οκτώ εβδομάδες, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 6.500 δολάρια.

Θέλεις προσομοιωτή για το Forza 7; Κάνε την Lamborghini Aventador!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό