28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μετά τα Γλυπτά, η Ρουάντα γκρεμίζει τη δημοφιλία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε περιδίνηση βρίσκεται η δημοτικότητα του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ καθώς μετά τη διεθνή κατακραυγή για τον χειρισμό του με το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ήρθε νέο ράπισμα με την ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουάντα για το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο YouGov λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, φαίνεται ότι πλέον 7 στους 10 βρετανούς έχουν αρνητική άποψη για τον Ρίσι Σούνακ. .

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση της δημοσκοπικής εταιρίας, η εν λόγω αρνητική εικόνα δείχνει μια «καθαρή βαθμολογία δημοτικότητας -49». όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο-ανάλυση στην ιστοσελίδα του YouGov, η βαθμολογία που κατέγραψε ο Σούνακ είναι η χαμηλότερη από εκείνη σχετικής έρευνας του Νοεμβρίου αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον βρετανό πρωθυπουργό από τότε που ορκίστηκε πρωθυπουργός, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της YouGov, η δημοτικότητα του Ρίσι Σουνάκ κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά με αυτή του Μπόρις Τζόνσον κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερη από τα ποσοτά που λάμβανε η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, ο Ρίσι Σούνακ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των ψηφοφόρων των Τόρις καθώς μόλις 40% τον έβλεπαν θετικά.

Κραυγή παραίτησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μίνι poll που διεξήχθη στην ιστοσελίδα YouGov σχετικά με το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο νυν βρετανός πρωθυπουργός, το 40% υποστηρίζει ότι ο Ρίσι Σούνακ θα πρέπει να παραιτηθεί. Αντιθέτως, το 37% πιστεύει ότι θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό