21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μετά από 10 μέρες αφωνίας ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα που ήδη ισχύουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμή τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποτιμήσει το φιάσκο μιλώντας απλά για επιχειρησιακές αστοχίες. Εδώ πρόκειται όμως για την απόλυτη ανικανότητα της πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα» σχολίασε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως είπε ο κ. Καλπάκης, «παρά την απαγόρευση της UEFA, 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν στην χώρα, διέσχισαν την μισή χώρα, έφτασαν στην Αθήνα, μπήκαν στον Ηλεκτρικό, έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα για να τα προσεγγίζει ο κ. Μητσοτάκης μετά από δέκα ημέρες αφωνίας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής»

«Η έκταση του φιάσκου είναι τέτοια που υπερβαίνει τη συζήτηση αποκλειστικά για την οπαδική βία, διότι εδώ έχει δημιουργηθεί στους πολίτες μια αίσθηση ανοχύρωτης χώρας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για «ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του κ. Οικονόμου».

Ο κ. Καλπάκης μίλησε επίσης για «μια κλασική συνταγή του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας ότι «προσπαθεί με την επικοινωνία να περάσει μία ακόμη κρίση».

Εστιάζοντας στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καλπάκης υπογράμμισε ότι «είναι μέτρα που είχαν εξαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ισχύουν από τον Μάρτιο του 2022 με τον νόμο 4908 και μέτρα που επικεντρώνονται εντός των γηπέδων παραβλέποντας ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη εκτός γηπέδου και την προηγούμενη ημέρα του αγώνα». «Ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ακούμε τα ίδια ευχολόγια» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «αίτημα μας και αίτημα όλης της κοινωνίας είναι να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την δολοφονία του Μιχάλη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό