25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μεσολόγγι: Οι 15 ώρες σιωπής του κρεοπώλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλειδωμένος σαν «στρείδι» ήταν ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος διατήρησε μια απόλυτα «σκληρή» στάση όταν του ζητήθηκε να δώσει απαντήσεις για τα ευρήματα που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Action 24, η μόνη στιγμή που «έσπασε» κάπως ήταν η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι βρέθηκε η σορός του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Τότε, ο κατηγορούμενος ξεφύσηξε και κοίταξε προς τον ουρανό. Και πάλι όμως δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα. 

Άνθρωπος που ήταν μπροστά τη συγκεκριμένη στιγμή, περιέγραψε την εικόνα του κρεοπώλη ως ένα άτομο που εκείνη την ώρα αισθανόταν ότι όλα έχουν τελειώσει. 

Επί 15 ώρες μαζί με αστυνομικούς σε αυτοκίνητο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action 24, επί 15 ώρες οι αστυνομικοί ήταν μαζί με τον κρεοπώλη μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πήγαιναν σε διάφορα σημεία εντός του τόξου των ερευνών που γίνονταν για τον εξαφανισμένο (έως τότε) Μπάμπη αλλά και εντός της ακτίνας που φαίνεται να κινούνταν με το όχημά του εκείνο το βράδυ ο 50χρονος κατηγορούμενος.

Ωστόσο, παρόλο που ο εισαγγελέας του έθετε ευρήματα που τον εμφάνιζαν να κινείται στην περιοχή, ο κρεοπώλης δεν έλεγε τίποτα. «Ήταν σαν να μιλούσαμε σε τοίχο» ανέφερε αστυνομική πηγή που ήταν παρούσα στη διαδικασία και με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε χαρακτηριστικά τις 15 ώρες σιωπής του 50χρονου.

Ο κρεοπώλης δεν έλεγε το παραμικρό στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ακόμη και όταν ο εισαγγελέας του παρουσίασε το βίντεο που τον έδειχνε να κινείται με το όχημά του στην περιοχή, το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη. 

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- ο 50χρονος δεν έχει μεταφερθεί ακόμη σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του, αλλά εξακολουθεί να κρατείται σε αστυνομικό τμήμα καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών στο Μεσολόγγι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη «σκληρή» στάση του κρεοπώλη «επιβεβαιώνει» ο Σταύρος Μπαλάσκας που αποκάλυψε πως με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος αξιωματικός – ανακριτής, ο πλέον έμπειρος, ανέλαβε την ανάκριση του βασικού κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στην προσπάθεια των αρχών να τον κάνουν να μιλήσει.

«Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ανακρίσεις είναι από 4 έως 8 ώρες, σε αυτή την περίπτωση ο ανακριτής βγήκε στα 45 λεπτά και είπε: “παιδιά ξεχάστε το, δεν πρόκειται να πει τίποτα”», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Για το προφίλ του προφυλακισμένου κρεοπώλη, ο κ. Μπαλάσκας ήταν ξεκάθαρος: «Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, έχει φτιάξει ένα παραμύθι μέσα στο μυαλό του και έχει κολλήσει και είναι αρνητικός στα πάντα ακόμα και σε αυτά για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό