16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μερικές ημέρες απέχει μονάχα το Peugeot 2008 facelift

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τους ρυθμούς που έχει αποκτήσει η αλλαγή στην βιομηχανία αυτοκινήτου αλλά και το πλήθος των μοντέλων που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστής, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε να κάνουμε με την παρουσίαση ενός νέου ή ανανεωμένου οχήματος. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Peugeot που ανακοίνωσε με μία φωτογραφία ότι το 2008 facelift θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 4 του Μαΐου.

Για την ακρίβεια, η γαλλική εταιρία μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του E 2008, της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του δημοφιλούς crossover που όπως φαίνεται στο σήμα αντικαθιστά το “e” με το κεφαλαίο “E”. Δεν είναι το μοναδικό που αντικαθιστά το ανανεωμένο E 2008 όμως αφού η λογική λέει πως θα έρχεται με ένα αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο το οποίο μάλιστα γνωρίζουμε και ποιο θα είναι. Δεδομένης της συγγένειας του E 2008 με το e-208 και την εξέλιξη του τελευταίου πριν από μερικούς μήνες με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερη αυτονομία, δεν βρίσκουμε κάποιον λόγο για τον οποίο το νέο E 2008 θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Έτσι, περιμένουμε το νέο ηλεκτρικό crossover να προσφέρει 156 ίππους και 260 Nm ροπής και χάρη στην μπαταρία των 48.1 kWh, αυτονομία στην περιοχή των 400 χιλιομέτρων.

Αυτοί που θα προτιμούσαν κάποιον θερμικό κινητήρα κάτω από το καπό, το Peugeot 2008 αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο εξηλεκτρισμένο  σύνολο το οποίο θα συνδυάζει τον γνωστό 1.200άρη PureTech βενζινοκινητήρα με μία ηλεκτρική αρχιτεκτονική 48V για να προσφέρει είτε 100, είτε 136 ίππους οι οποίοι θα περνούν στον δρόμο από τους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που θα ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 ίππων ο οποίος θα προσφέρει σύντομα boosts. Όσον αφορά στην εμφάνιση δεν περιμένουμε κάποια συνταρακτική αλλαγή, με το νέο 2008 να αποκτά το νέο σήμα της εταιρίας, πιθανότατα νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα και μερικές μικρο-αλλαγές στο αμάξωμα και το εσωτερικό. Περισσότερα θα γνωρίζουμε στις 4 Μαΐου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό