16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μενδώνη στον ΣΚΑΪ 100,3: Την Παρασκευή αποδίδεται το ανάκτορο του Φίλιππου Β΄της Μακεδονίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το άνοιγμα του ανακτόρου στις Αιγές -στο οποίο στέφθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος- θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας το οποίο αποδίδεται την Παρασκευή στο κοινό, έχει τεράστια ιστορική και αρχαιολογική αξία τόνισε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ταυτόχρονα με το μουσείο που εγκαινιάστηκε ένα χρόνο πριν και με το αρχαίο θέατρο που αναστηλώνεται στις Αιγές, δημιουργείται ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος για την πατρίδα μας και μείζονα αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία.

Η υπουργός σημείωσε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός είναι πάντα προσοδοφόρος και βοηθά να αναπτύσσονται οι τοπικές οικονομίες.

Η κα Μενδώνη εξήγησε ότι «μέχρι το 2007 οπότε ξεκίνησε δειλά η αναστήλωση, δεν φαινόταν τίποτα, το ανάκτορο είχε διάσπαρτα μέλη, στην πραγματικότητα ήταν επίπεδο και ξαφνικά παρουσιάζεται αναστηλωμένο».

 Εξήγησε ότι το ανάκτορο φτάνει τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Αναφερόμενη στους Δεσμώτες του Φαλήρου που ανακαλύφθηκαν το 2016 ανέφερε ότι θα είναι επισκέψιμοι στο τέλος του 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό