17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μελλοντολόγος που «συνήθως πέφτει μέσα» λέει ότι το 2030 θα γίνουμε αθάνατοι!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι άνθρωποι λατρεύουν να προβλέπουν το μέλλον, είτε είναι καλό είτε κακό. Με τα σενάρια να είναι πολλά, από αυτό των επιστημόνων που προειδοποιούν πως σε δύο χρόνια ο κόσμος μπορεί να τελειώσει λόγω της κλιματικής κρίσης, μέχρι των ειδικών που «βλέπουν» πως η ζωή θα είναι πολύ διαφορετική στο εγγύς μέλλον λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης, φαίνεται δύσκολο να αποφασίσεις ποιον πρέπει να πιστέψεις.

Όπως αναφέρει άρθρο της Unilad, όμως, υπάρχει ένας μελλοντολόγος που -όπως ισχυρίζεται- έχει δίκιο το 86% των περιπτώσεων που έχει κάνει κάποια πρόβλεψη, ο οποίος υποστηρίζει ότι μέχρι το 2030, η ανθρωπότητα θα έχει φτάσει στην αθανασία.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Lex Fridman Podcast, ο ειδικός στους υπολογιστές και μελλοντολόγος Ray Kurzweil ανέφερε ότι μέχρι το έτος 2030 θα είμαστε σε θέση να «αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου» κατά «περισσότερο από ένα χρόνο ετησίως».

Σύμφωνα με τον μελλοντολόγο, σύντομα η επιστήμη θα επιτύχει την «επιτάχυνση της μακροζωίας», υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που είναι σήμερα στα 20 και τα 30 τους «μπορεί να έχουν μια ευκαιρία στην αιώνια ζωή».

Οι επιτυχημένες προβλέψεις και οι… όχι και τόσο

Ο Kurzweil έχει ένα αρκετά σταθερό ιστορικό όσον αφορά τις προβλέψεις σχετικά με την τεχνολογία.

Μεταξύ άλλων, πίσω στο 1990, είχε προβλέψει ότι ένας υπολογιστής θα νικούσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο σκάκι μέχρι το έτος 2000, κάτι που έγινε το 1997.

Αλλά καλό θα ήταν να είμαστε συγκρατημένοι με τέτοιου είδους «προφητείες». Άλλωστε, ο Kurzweil έχει κάνει και λάθη στο παρελθόν, όπως όταν είχε προβλέψει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούσαν στους δρόμους μέχρι το 2009.

Επιπλέον, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο Futurism το 2017, ο Kurzweil είχε αναφέρει: «Το 2029 είναι η σταθερή ημερομηνία που έχω προβλέψει για το πότε ένα μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης θα περάσει το τεστ Turing και ως εκ τούτου θα επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης».

«Το 2045 θα γίνουμε… θεοί»

Παράλληλα, ο μελλοντολόγος είπε ότι έχει ορίσει το 2045 ως την ημερομηνία που θα επιτύχουμε τη «μοναδικότητα», που είναι όταν «θα πολλαπλασιάσουμε την υπάρχουσα νοημοσύνη μας κατά ένα δισεκατομμύριο, συγχωνεύοντάς την με την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Για τον Kurzweil, η μοναδικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε, αλλά κάτι που θα βελτιώσει εμάς τους ανθρώπους, κάνοντάς μας τελικά «θεούς».

«Αν θέλω να έχω πρόσβαση σε 10.000 υπολογιστές για δύο δευτερόλεπτα, θα μπορώ να το κάνω ασύρματα», εξήγησε, «και [η υπολογιστική μου ισχύς] θα πολλαπλασιάζεται στο cloud κατά δέκα χιλιάδες φορές. Αυτό θα κάνουμε με τον νεοφλοιό μας», εξήγησε ο Kurzweil.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό