16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μειώνεται η παραγωγή του iPhone 12 mini, η ζήτηση κατώτερη της αναμενόμενης

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Η Apple μειώνει την παραγωγή του iPhone 12 mini για τους πρώτους 6 μήνες του χρόνου, σύμφωνα με το Nikkei. Η εταιρία φαίνεται να παράγει τουλάχιστον 70% λιγότερες μονάδες, από ότι ήταν αρχικά σχεδιασμένο. Αυτό αποτελεί περισσότερο από 20% πτώση στη συνολική παραγωγή iPhone μέχρι τον Ιούνιο.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές που λένε ότι η Apple έχει πει σε προμηθευτές να σταματήσουν να παράγουν συγκεκριμένα εξαρτήματα για το iPhone 12 mini. Κάποια άλλα εξαρτήματα αντί για το mini, θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή του iPhone 12 Pro και του iPhone 12 Pro Max.

Ακόμα και με αυτές τις περικοπές, η Apple φαίνεται ότι και πάλι θα παράγει περισσότερα iPhones μέσα στο 2021, σε σχέση με το 2020. To Nikkei αναφέρει ότι η εταιρία σχεδιάζει να παράγει 75 εκατομμύρια μονάδες στους πρώτους 6 μήνες, και 230 εκατομμύρια στο σύνολο, έχοντας έτσι μια αύξηση 11.6%. Αυτό γίνεται ώστε η εταιρία να προλάβει πιθανές ελλείψεις σε εξαρτήματα, όπως επίσης και την οικονομική ανάπτυξη. (ίσως και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν ένα καινούριο κινητό)

Αυτή η αναφορά αποδεικνύει και προηγούμενες αναφορές ότι το Mini δεν πουλάει και τόσο καλά. Αν και το iPhone 11 είναι παλαιότερο, προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση μπαταρίας και κοστίζει $100 δολάρια λιγότερο από το 12 Mini. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κινητά με μεγαλύτερες οθόνες, έχει συμβάλει στο να είναι οι πωλήσεις του iPhone 12 Mini, πιο χαμηλές από τις προβλέψεις της Apple.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό