20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μειώθηκε στο Εφετείο η κάθειρξη 27χρονου για γενετήσιες πράξεις σε 8χρονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό 27χρονος αλλοδαπός που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 8χρονου αγοριού, σε καμπ προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα, όπου φιλοξενούνταν και οι δύο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, ενώ τον αθώωσε για απόπειρα βιασμού. Του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 9ετή κάθειρξη. Μετά την καταδίκη του, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, επέστρεψε στις φυλακές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι πράξεις τελέστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και διερευνήθηκαν από την αστυνομία ύστερα από καταγγελίες φιλοξενούμενων στο καμπ, που κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες. Το ανήλικο προσφυγόπουλο εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του όσα είχαν προηγηθεί, ενώ εξετάστηκε, παρουσία παιδοψυχολόγου, από αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες. Δύο μήνες αργότερα ακολούθησαν η σύλληψη και προφυλάκιση του 27χρονου.

Στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία. «Ο μόνος λόγος που με κατήγγειλαν ήταν για να επισπευσθεί η διαδικασία χορήγησης της άδειας παραμονής στη χώρα» υποστήριξε, αποδίδοντας δόλο στους καταγγέλλοντες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό