16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μεικτή εικόνα στη Wall- Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Mεικτή εικόνα παρουσίασε η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που αναμένονται εντός της εβδομάδας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,27% στις 13.018,33 μονάδες. Αντίθετα, ο Dow υποχώρησε 190,87 μονάδες ή 0,58% για να κλείσει στις 32.936,41 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε μικρή πτώση 0,17% στις 4.217,04 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου ξεπέρασε προς στιγμή το φράγμα του 5%, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές, για να επιστρέψει ωστόσο και πάλι κάτω από το ορόσημο αυτό.

Οι αποδόσεις έχουν παρουσιάσει σημαντική άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ μπορεί να γίνει ακόμη πιο αυστηρή, πυροδοτώντας ανησυχίες στους επενδυτές και ωθώντας σε περαιτέρω άνοδο τις ομολογιακές αποδόσεις. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Η ραγδαία άνοδος των αποδόσεων «ενδέχεται να επιταχύνει την εξασθένηση της οικονομίας που δέχεται ήδη πιέσεις από τα υψηλότερα επιτόκια», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής Τόνι Ντόουερ του Canaccord Genuity Group.

Η Wall Street γνώρισε μία ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα το προηγούμενο πενθήμερο με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση 2,4%, στην πρώτη εβδομάδα απωλειών στη διάρκεια των τελευταίων τριών. Ο Dow υποχώρησε 1,6% και ο Nasdaq 3,2% στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Η μετοχή της Chevron σημείωσε πτώση 2,3% μετά την είδηση ότι θα αγοράσει την Hess στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας 53 δισ. δολαρίων.

H περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ με τις μεγάλες τεχνολογικές να ανακοινώνουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εντός της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων Alphabet, Amazon, Meta και Microsoft.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό