17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μεικτή εικόνα στην Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεικτή εικόνα παρουσίασε η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με τον Dow Jones μόλις που κατάφερε να κλείσει με άνοδο καταγράφοντας κέρδη για 10η διαδοχική ημέρα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 2,51 μονάδες ή 0,01%, κλείνοντας στις 35.227,69 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης οριακά κατά 0,03% στις 4.536,34 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 14.032,81 μονάδες με πτώση 0,2%.

Ο Dow παρουσίασε άνοδο για δέκατη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο του 2017.

Ο ισχυρός κλάδος υγείας κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες ορισμένων από τα πιο ισχυρά ονόματα της Wall Street. Οι μετοχές των Nia, Microsoft και Meta σημείωσαν πτώση, ενώ αντίθετα ο κλάδος κοινής ωφελείας σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη. Η μετοχή της Netflix σημείωσε πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα του κολοσσού στο streaming δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.

Η σημερινή συνεδρίαση ωστόσο ήταν νευρική καθώς οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων επαναξιολόγησαν τα κεφάλαιά τους λαμβάνοντας υπόψη το rebalance του δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Ένας μεγάλος όγκος του δείκτη και οψιόν μετοχών λήγουν σήμερα Παρασκευή.

Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα μετά από μία «γεμάτη» εβδομάδα σε ανακοινώσεις. Ο γίγαντας μεταφορών CSX υποχώρησε 3,5%, ενώ η American Express σημείωσε πτώση 3,4%.

Το 75% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων που έχει ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από τον τριετή μέσο όρο του 80%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν με κέρδη 2,08% και 0,7% αντίστοιχα. Aντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε 0,57%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό