24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μεγαλείο ψυχής από τον Γουέστμπρουκ, ανάπλαση 180 κατοικιών στη γενέτειρά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει αποτελέσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του NBA τα τελευταία, πολλά, χρόνια τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Ο ίδιος έχει υπάρξει elite παίκτης στην ακμή της καριέρας του, όμως την ίδια στιγμή ο τρόπος παιχνιδιού του έδειχνε ανέκαθεν αμφιλεγόμενος και εγωκεντρικός. Παρόλα αυτά, ο ίδιος μπορεί να χαρακτηρίζεται και από τα πεπραγμένα του εκτός του παρκέ, τα οποία τον τιμούν και αναδεικνύουν την κοινωνική του ευαισθησία.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, αποτελεί το σπουδαίο έργο που έχει αναλάβει στη γενέτειρά του στο Νότιο Λος Άντζελες, μια από τις πιο κακόφημες ένεκα εγκληματικότητας και «φτωχές» περιοχές, όχι μόνο της Πολιτείας της Καλιφόρνια αλλά ολόκληρων των ΗΠΑ. Ο 35χρονος πόιντ-γκαρντ έχει αναλάβει ρόλο επενδυτή σε ένα έργο εν ονόματι Evermont που άνοιξε το 2019 και το οποίο επιχειρεί μια ανάπλαση 180 κατοικιών -και όχι μόνο- στην περιοχή του Λ.Α.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μεγάλου εύρους κατοικιών, προσιτών οικονομικά σε ηλικιωμένους και νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, υποστηριζόμενες από ένα ανερχόμενο πολυκατάστημα Target, ένα σχολείο και μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις όπως το South LA Cafe. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα τεράστιο σε κόπο αλλά και σημασία εγχείρημα το οποίο έχει αναλάβει ο σταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς, δείχνοντας ξανά την ευαισθητοποίηση που τον διακρίνει σε κοινωνικούς τομείς, πόσω δε μάλλον όταν αφορά την ταλαιπωρημένη από μαζικά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

«Έχουμε αυτή την πλατφόρμα και προσωπικά είμαι περήφανος που προσπαθώ να γίνω το πρόσωπο του Λος Άντζελες όταν πρόκειται για την κοινότητά μας. Είμαι από το Λος Άντζελες και νιώθω ότι είναι καθήκον και τιμή μου να ανταποδώσω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ειδικά στις κοινότητες πιο χαμηλής τάξης του Λος Άντζελες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσω να καλύπτω μερικά από αυτά τα κενά, είτε πρόκειται για εκπαίδευση, είτε για οικονομικά, είτε για υγειονομική περίθαλψη. Ό,τι κι αν είναι αυτό, προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γουέστμπρουκ για το εν λόγω έργο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό