23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού – Εκκενώθηκαν χωριά, 2 αεροσκάφη στέλνει η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου, έπειτα από αναζωπύρωση στην περιοχή Άλασσα, με τις φλόγες να φτάνουν σε σπίτια και τις κυπριακές αρχές να ζητούν τη συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU και άλλων χωρών για την κατάσβεσή της.

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει το πρωί της Δευτέρας στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου canadair.

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής της Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, το μέτωπο κατευθύνεται προς Σπιτάλι και Απεσιά, ενώ ισχυρές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες δυνάμεις για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Αψιού και Μαθικολώνη από την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το κυρίως μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων Μαθικολώνη, Αψιού και Γεράσα και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες όλων των δυνάμεων.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού, οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας – Αγίας Ειρήνης και Παλώδιας – Καλού Χωριού, έκλεισαν για τα αυτοκίνητα.  Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Καλούνται επίσης να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Με οδηγίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό