17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μεγάλα ρεκόρ στο Diamond League του Λονδίνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Φέμκε Μπολ σημείωσε ρεκόρ Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια, στη διάρκεια του αγώνα της σειράς Diamond League στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Top-3 όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η 23χρονη Ολλανδή πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα και τερμάτισε σε 51.45, βελτιώνοντας σημαντική την προηγούμενη επίδοση (52.03), που επίσης ήταν δική της και είχε σημειωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Reuters/Peter Cziborra

Η Μπολ έγινε η τρίτη αθλήτρια που σημειώνει χρόνο κάτω από 52 δευτερόλεπτα, μετά την Ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, την Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν (50.68) και τη συμπατριώτισσά της Νταλάιλα Μουχάμαντ (51.58).

«Σόου» ωστόσο υπήρξε και στα 200 μέτρα Ανδρών, με την πρώτη τριάδα των σπρίντερ να  προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα που θα παραμείνει για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη όσων παρακολούθησαν την κούρσα.

Reuters/Peter Cziborra

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής Νόα Λάιλς πρώτευσε με χρόνο 19.47, που είναι ο δέκατος καλύτερος όλων των εποχών, ενώ ο παγκόσμιος ρέκορνταν U20 στα 100 μέτρα, ο Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα, σχεδόν έπεσε  πάνω στον Αμερικανό στη γραμμή.

Με το 19.50 που σημείωσε πέτυχε παναφρικανικό ρεκόρ και τον έκτο καλύτερο χρόνο στην Ιστορία της «Μαύρης Ηπείρου», προσπερνώντας τον Ζαρνέλ Χιούζ (19.73) και υπογράφοντας επίσης ρεκόρ Βρετανίας στα 200μ., λίγες ημέρες μετά απ΄ αυτό των 100 (9.83).

Reuters/Matthew Childs

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις σπρίντερ κατέγραψαν επιδόσεις καλύτερες από το ρεκόρ του αγώνα, που ως απόψε ανήκε στον ανυπέρβλητο Γιουσέιν Μπολτ με 19.76.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό