16.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ κατά εθελοντών που αναζητούσαν σορούς στον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Supernova

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν έχει τέλος η φρίκη στο Ισραήλ. Το BBC μετέδωσε πριν από λίγο – επικαλούμενο μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στο σημείο- ότι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ κατά εθελοντών, που βρίσκονταν στον χώρο, όπου έλαβε χώρα το φεστιβάλ Supernova, προκειμένου να συνεχίσουν το μακάβριο έργο της αναζήτησης σορών. Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο φεστιβάλ ειρήνης το Σάββατο, όταν εισέβαλαν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης και άρχισαν τη σφαγή.

Ο Γιόσι Λαντάου, διοικητής της εθελοντικής ομάδας Zaka, δήλωσε ότι ομάδα 25 εθελοντών έχει μέχρι στιγμής ανασύρει 162 πτώματα από τον χώρο του φεστιβάλ, αλλά «δεν μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο». «Ξαφνικά αρχίσαμε να δεχόμαστε πυρά, οπότε έπρεπε να εκκενώσουμε άμεσα το μέρος», είπε ο Λαντάου στο πρόγραμμα του BBC Today.

Η ομάδα, που αριθμεί συνολικά 600 εθελοντές και εκπαιδεύεται από τον στρατό, εργάζεται για να ανακτήσει όλα τα λείψανα των θυμάτων για θρησκευτικούς λόγους, έτσι ώστε να ταφούν «όπως ήταν ζωντανά».

Πλάνα από το Σάββατο έδειξαν τους θαμώνες του φεστιβάλ να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν καθώς ξεκίνησαν οι επιθέσεις.

Ισραήλ: Μαχητές της Χαμάς προσγειώνονται με αλεξίπτωτο και ανοίγουν πυρ σε ρέιβ πάρτι (βίντεο)

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό