23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαχαίρωσε τον φίλο της 108 φορές υπό την επήρεια κάνναβης και αφέθηκε ελεύθερη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινή δύο ετών με αναστολή και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας επέβαλε το δικαστήριο στην Μπριν Σπέιτσερ, από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η γυναίκα μέσα σε παραλήρημα και ούσα υπό την επήρεια κάνναβης μαχαίρωσε τον φίλο της Τσαντ Ο’ Μέλια 108 φορές προτού προσπαθήσει να κόψει τον ίδιο της τον λαιμό. Η τοπική αστυνομία που είχε φτάσει στο σημείο τη σταμάτησε και όπως αποφάσισε ο δικαστής «δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης». 

Οι ένορκοι έκριναν την 32χρονη Μπριν Σπέιτσερ, ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το έγκλημα που έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ 27ης και 28ης Μαΐου 2018, στο διαμέρισμα του θύματος στο Thousand Oaks, σύμφωνα με την Εισαγγελία. 

«Και οι δύο έκαναν χρήση μεγάλης ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας από μια ”πίπα”», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, προσθέτοντας πως: «Η Σπέιτσερ είχε ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην ουσία, ενώ, υπέφερε από αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «ψυχωτική διαταραχή που προκαλείται από την κάνναβη». 

Ο εμπειρογνώμονας ψυχικής υγείας της πολιτείας φέρεται να διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν σε κατάσταση «αναισθησίας» την ώρα που μαχαίρωνε δεκάδες φορές τον σύντροφό της. Μαχαίρωσε, επίσης, τον σκύλο της και στο τέλος έστρεψε το φονικό όπλο στον εαυτό της, όταν έφτασε η αστυνομία. 

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Μαΐου 2018, η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα και βρήκε τον Ο’ Μέλια μέσα σε μια λίμνη αίματος και τη Σπέιτσερ να ουρλιάζει έχοντας το μαχαίρι ακόμα στα χέρια της», σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα Έρικ Νασαρένκο.

«Πριν οι αστυνομικές αρχές προλάβουν να την αφοπλίσουν, η δράστιδα έστρεψε το μαχαίρι στον ίδιο της το λαιμό», δήλωσαν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους, με τους αστυνομικούς να «χρησιμοποιούν τέιζερ και πολλαπλά χτυπήματα με γκλομπ πριν καταφέρουν τελικά να αφοπλίσουν τη Σπέιτσερ». 

Η τοπική εφημερίδα Thousand Oaks Acorn, ανέφερε το φθινόπωρο ότι οι αρχικές κατηγορίες για φόνο εναντίον της Σπέιτσερ υποβαθμίστηκαν σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά από διαμαρτυρίες της οικογένειάς της λόγω της «ψυχωτικής διαταραχής που προκλήθηκε από την κάνναβη». Μάλιστα, τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η αλλαγή έγινε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. 

Οι αντιδράσεις της οικογένειας του θύματος

«Η υπόθεση πρέπει να δικαστεί γι’ αυτό που είναι, για φόνο», φέρεται να έγραψε ο πατέρας του θύματος, Σιν Ο’ Μέλια, σε επιστολή του προς τους επικεφαλής της κομητείας, καθώς «δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα». 

Οι μειωμένες κατηγορίες προκάλεσαν διαμαρτυρίες έξω από το δικαστήριο, όπου διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που υποστήριζαν την οικογένεια του θύματος και απαιτούσαν μια σοβαρή τιμωρία από τον δικαστή Ντέιβιντ Γουόρλι κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό