18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

‘Μας πήραν και μας απείλησαν, να μην είναι το θύμα μόνο ο γιος μου’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πατέρας του 18χρονου ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού επανέλαβε ότι η οικογένειά του δέχεται απειλές και ζητά να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Στο MEGA μίλησε ο πατέρας του 18χρονου ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια που έγιναν έξω από το “Μελίνα Μερκούρη”.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επανέλαβε ότι η οικογένειά του δέχεται απειλές και ζητά να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Για το εάν έχει δει τον γιο του: “Η μάνα του, εμένα δε θέλει να με δει. Ντρέπεται, ντρέπεται το παιδί. Εγώ ξέρω, κατέστρεψε τη ζωή του. Τώρα για άλλους, ποιοι τον βάλανε, τι να σας πω; Έχω τον πόνο μου τώρα… τι να πω; Τι να πω; Υπάρχουν λόγια;”

Για το εάν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ο γιος του ανέφερε: “Ποιος ήταν ο καθοδηγητής; Εσείς τι λέτε; Να πήρε μόνος του την τέτοια και να πήγε να σκοτώσει έναν άνθρωπο; Μόνος του; 150 άνθρωποι ήταν εκεί. Την ώρα που τρέχουν 150 – 200 άτομα. Μόνος του ήταν;”

Για το εάν θα κατονομάσει τους ανθρώπους που το έχουν μπλέξει είπε: “Δεν ξέρω, ντρέπεται να μου μιλήσει εμένα. Σε κανένα από εμάς δεν έχει πει τίποτα. Εμάς δεν μας είπε σαν γονείς να του δώσουμε μια συμβουλή”

Για το τι λέει στην μητέρα του: “Τίποτα δεν μας έχει πει. Για την κατάθεσή του, τίποτα. Αν το έχει κάνει, έχω πει από την πρώτη στιγμή να τιμωρηθεί αν το έχει κάνει”.

Για το εάν έχει συμμετάσχει ξανά σε επεισόδια: “Ποτέ, κατηγορηματικά το έχω πει. Ποτέ, ποτέ το παιδί. Πηγαίνετε ψάξτε αν το έχουν πιάσει ποτέ. Ποτέ που λένε πριν 3 χρόνια”.

Για το πώς δέχτηκε τότε να πάρει την φωτοβολίδα και να την πετάξει: “Δεν το 18χρονο που είναι το δικό μου και θα δει και 25χρονα μπορεί να βγούνε. Δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει, ποιους θα πιάσει η αστυνομία. Θα έχει και 25χρονα. Θα έχει και 22χρονα… η κακιά ώρα έμπλεξε το παιδί. Δηλαδή θέλει πολύ να μπλέξει;

Εμάς πήραν και μας απειλήσαν. Ότι θα τον σκοτώσουν, θα βρεις και το δεύτερο σου παιδί μας απείλησαν. Γιατί; Ποιοι; Γιατί; Γιατί δεν ήταν να πω σεσημασμένος, ότι το έχει ξανακάνει. Αυτό είναι ένα παιδάκι που σας λέω άμα το δείτε όχι επειδή είναι δικό μου, πιο σκληρός είναι ο μικρός παρά ο μεγάλος. Ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός. Έχει κάνει; Θα τιμωρηθεί. Δεν έχει κάνει; Μην πάει για άλλους, αυτό λέω”.

Για τον 16χρονο γιο του και εάν κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση: “Ναι, χθες”

Για τις πληροφορίες που συνδέουν και εκείνον για τα επεισόδια: “Τι σας έχει πει το παιδί; Αυτός δεν είχε βγει έξω, ήταν μέσα στο γήπεδο, τί δουλειά έχει αυτός; Δεν έχει βγει ο μικρός έξω”.

Για ποιο λόγο τον κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση: “Μάλλον γιατί ήταν στο γήπεδο. Τι να σας πω και εγώ; Δεν μας λένε. Ούτε ο μικρός λέει. Μας είπαν ότι πάνε στο γήπεδο. Που να ξέραμε; Μας είπαν ότι πάνε να σκοτώσουν ανθρώπους; Δεν ήταν τέτοια παιδιά. Ούτε σεσημασμένα… τί να σας πω τώρα; Πώς τα μπλέξανε; Τι σας πω εγώ; Πού να ξέρω; Τί να ξέρω;

Ξέρω ότι αν το έχει κάνει έχει καταστρέψει τη ζωή του. Εγώ λέω εάν είναι το παιδί μου θα τιμωρηθεί, εάν δεν είναι το παιδί μου, να βρουν την αλήθεια και να πουν ποιοι και πώς.

Αλλά να μην μόνο το θύμα ο γιος μου, μη είναι μόνο ένα παιδάκι. Εσείς τι λέτε; Μόνο του ήταν εκεί; 150 ήταν, δεν μπορούν να τα βρούνε; Εκεί που πήγαν και τα πιάσανε τα 420 άτομα, έχουν τα ονόματά τους, άμα θέλουν όλους τους πιάνουνε. Τα έχουν τα ονόματα, τα 150 που βγήκαν έξω, τα έχουν όλα. Εγώ ρωτάω τώρα. Ήρθανε τυχαία και πιάσανε ένα παιδί; Και είπανε αυτός είναι; Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει”.

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην οικογένεια του αστυνομικού: “Έχω ζητήσει 100 χιλιάδες φορές συγγνώμη εάν είναι το παιδί μου. Έχω ζήσει εγώ θάνατο.

Μακάρι ο άνθρωπος να μην είχε πάθει τίποτα. Κι αν το έχει κάνει σου είπα ο γιος μου να τιμωρηθεί αν το έχει κάνει. Αλλά να μην είναι το θύμα μόνο ο γιος μου, αυτό εξηγώ. Μην είναι μόνο ο γιος μου. Να είναι όλοι”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό