17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ: «Κανένα έργο δεν θα μπορούσε να περιορίσει στο 100% τις συνέπειες του φαινομένου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είχαν γίνει σημαντικά έργα αλλά «για κάτι που εμφανίζεται μία φορά στα 300 χρόνια, προφανώς δεν ήταν αρκετά».

«Η κυβέρνηση είχε τους τελευταίους μήνες να αντιμετωπίσει τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα και αυτό δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογία», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για έλλειψη έργων, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «είχαν γίνει σημαντικά έργα τα οποία αποδεικνύονται, αλλά για κάτι που εμφανίζεται μία φορά στα 300 χρόνια, προφανώς δεν ήταν αρκετά».

Τόνισε ότι «δεν έχει γίνει καμία απένταξη έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά τις πληγείσες περιοχές. Τα τέσσερα έργα που απεντάχθηκαν θα γίνουν από άλλη χρηματοδότηση». 

Εξήγησε ότι «η απένταξη έγινε, γιατί εάν ένα έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι και το 2026,τότε το Ταμείο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει και τα χρήματα πάνε χαμένα για τη χώρα μας».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι «πάνω από 60 έργα στις πληγείσες περιοχές είναι σε φάση υλοποιησης και πάνω από 400 χλμ έχουν καθαριστεί για να προλάβουμε φαινόμενα, ωστόσο κανένα έργο δεν θα μπορούσε να περιορίσει στο 100% τις συνέπειες αυτού του φαινομένου που είχαμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής προσώπων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλοι κρίνονται καθημερινά από το έργο τους.

Σχετικά με την καταγγελία που υπάρχει για το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο μία χαρακτηριστική περίπτωση “μονταζιέρας”.

Ανέφερε ότι πρόκειται για έναν αστήρικτο ισχυρισμό επισημαίνοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να σπάσει ένα φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσει ο Παλαμάς.  «Ολοι οι αυτοδιοικητικοί συμφωνούν, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Παλαμά, ότι μία τέτοια ενέργεια δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στο να πλημμυρίσει ο Παλαμάς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν  ισχυρισμό που στερείται κάθε λογικής. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό