16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μαρινάκης για Λιβύη: Πρόκειται ξεκάθαρα για αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη το οποίο στοίχισε τη ζωή σε πέντε Έλληνες, τρία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και δύο αδέρφια (διερμηνείς), αναφέρθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας για τα «ερωτήματα» που υπάρχουν, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής τη ζωή τους, σημείωσε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι γι αυτό  το γεγονός δεν υπάρχει καμία αμφιβολία καθώς στο άλλο όχημα υπήρχε μια οικογένεια με παιδιά. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε παράλληλα ότι οι ελληνικές Αρχές συνέλεξαν πληροφορίες για το συμβάν, ενώ υπογράμμισε ότι για τις έρευνες δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση και στα «ζητήματα εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο του στρατηγού Φλώρου, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά, καλώντας παράλληλα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια για τον αν υπήρξαν επιχειρησιακά λάθη παραπέμποντας στις ενημερώσεις του ΓΕΕΘΑ και υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήταν μια αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Τέλος, αναφορικά με την καθυστερημένη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ ο Παύλος Μαρινάκης διαμήνυσε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν κινείται με δημοσιογραφικούς όρους. «Μόλις υπήρξε ενημέρωση εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις, κανένα ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό