17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μαραθώνιος 2023: Τι τρώμε πριν τρέξουμε στον αγώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συμμετοχή σε έναν επίπονο αγώνα δρόμου, όπως είναι ο Μαραθώνιος, δεν απαιτεί μόνο καλή προπόνηση αλλά και σωστή διατροφή.  

Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση, κλινική διαιτολόγος – αθλητική διατροφολόγος, διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, δίνει συμβουλές -μέσω του ΣΕΓΑΣ- για την τελευταία εβδομάδα του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Τι πρέπει λοιπόν να καταναλώσουν οι δρομείς, έμπειροι και μη, πριν φτάσουν στην αφετερία του σπουδαίου αγώνα, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/11; 

«Πρέπει να έχετε δοκιμάσει και να έχετε δοκιμαστεί στο πρωινό που θα φάτε εκείνη την ημέρα», αναφέρει η ειδικός.

«Προτείνω μια μεγάλη ποσότητα ρυζιού σε συνδυασμό με λίγη πρωτεΐνη, ίσως γαλοπούλα σε συνδυασμό με λίγο μαύρο τσάι που βοηθάει το γαστρεντερικό και θα πρέπει να έχει καταναλωθεί τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το ζέσταμα”, είπε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση και συνέχισε: “Πρέπει να έχετε βρει από πριν τους σταθμούς ανεφοδιασμού και όλα τα σκευάσματα που θα καταναλώσετε να είναι δοκιμασμένα από πριν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακούτε και να διαβάζετε το σώμα σας. Να μην παρασύρεστε! Μην κάνετε αλλαγές από αυτές που έχετε συνηθίσει στην προπόνηση», καταλήγει η Ειρήνη Μπαμπαρούτση δίνοντας διατροφικά tips για τους δρομείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό