18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μακρόν: Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα φέρει προμήθειες για τα νοσοκομεία της Γάζας «σύντομα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κάιρο, ο Γάλλος ηγέτης ζήτησε να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς εμπόδια στον παλαιστινιακό θύλακα

Ένα πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού θα φέρει προμήθειες για τα νοσοκομεία της Γάζας «σύντομα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κάιρο, ο Γάλλος ηγέτης ζήτησε να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς εμπόδια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Είπε επίσης ότι είναι απαραίτητο να προμηθεύονται καύσιμα στις εγκαταστάσεις υγείας, πολλές από τις οποίες έχουν προειδοποιήσει ότι βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

Ένα αεροπλάνο αναμένεται να φτάσει στην Αίγυπτο με βασικές προμήθειες, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο κ. αλ-Σίσι είπε ότι συμφώνησε να επισκεφθεί τον Μακρόν για να εργαστεί για να περιορίσει την κρίση στη Γάζα, να εισαγάγει βοήθεια και να επιδιώξει να αποτρέψει άλλα μέρη από την είσοδο στη σύγκρουση.

Είπε ότι ο Μακρόν κατανοεί ότι οποιαδήποτε μετακίνηση Παλαιστινίων από τη Γάζα προς το αιγυπτιακό έδαφος θα ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη».

«Καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες που επηρεάζουν όλους τους αμάχους και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα πρότυπο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό